Maletköttsås

Jauhelihakastike 1

Vardagsklassikern maletköttsås kan enkelt piffas upp med en krydda. I detta recept kör vi med grillkrydda, men vi uppmanar dig att våga experimentera.

4 20 min

Ingredienser

  • 400 g Snellmans Stekmaletkött
  • 2 lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 nypa grillkrydda
  • 1 msk smör till stekning
  • 7 dl vatten

Maletköttsås — Gör så här

  1. Bryn maletkött och lök. Sätt maletköttet till sidan på en tallrik. Tillsätt smör i stekpannan. När smöret sjuder, tillsätt ett par matskedar vetemjöl. Bryn mjölet och rör om. När mjölet har blivit brunt, tillsätt vatten och rör ständigt om. Låt såsen långsamt koka upp och tillsätt maletkött, lök och kryddor. Låt badda en stund.
  2. Ps. Kom ihåg att du alltid kan tillreda en ny rätt av mat som blir över. Överbliven maletköttsås kan du använda på pizza eller på varma smörgåsar nästa dag. Du kan även frysa ner maletköttsåsen.
  3. Herr Snellmans recept, varsågod!
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer