Maletköttsås

Betygsatt 0 av 5
Jauhelihakastike 1

Vardagsklassikern maletköttsås kan enkelt piffas upp med en krydda. I detta recept kör vi med grillkrydda, men vi uppmanar dig att våga experimentera.

4 20 min

Ingredienser

  • 400 g Snellmans Stekmaletkött
  • 2 lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 nypa grillkrydda
  • 1 msk smör till stekning
  • 7 dl vatten

Gör så här

  1. Bryn maletkött och lök. Sätt maletköttet till sidan på en tallrik. Tillsätt smör i stekpannan. När smöret sjuder, tillsätt ett par matskedar vetemjöl. Bryn mjölet och rör om. När mjölet har blivit brunt, tillsätt vatten och rör ständigt om. Låt såsen långsamt koka upp och tillsätt maletkött, lök och kryddor. Låt badda en stund.
  2. Ps. Kom ihåg att du alltid kan tillreda en ny rätt av mat som blir över. Överbliven maletköttsås kan du använda på pizza eller på varma smörgåsar nästa dag. Du kan även frysa ner maletköttsåsen.
  3. Herr Snellmans recept, varsågod!
  4. VIDEO AV HUR MAN LAGAR Maletköttsås:
  5. Se på YouTube hur man lagar maletköttsås.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept