Hoppa till innehållet
Rakenna laadukas joulupöytä parhailla raaka-aineilla - Herra Snellmanin joulutuotteilla onnistut aina

Delikatesser från Herr Snellman garanterar det perfekta julbordet – med oss lyckas du alltid

Med julen i antågande finns det orsak att se över vad man tänkt bjuda sina gäster på och varfirån den maten kommer. I de flesta hemmen brukar planeringen inledas med julskinkan!

Från Snellmans kan du skaffa en skinka för så gott som alla behov. De traditionellt saltade skinkorna finns i tre olika storlekar, benfritt, med och utan lägg och dessutom både som frusen och färsk vara. Dessutom kan du underlätta förberedelserna med någon av våra färdiga produkter.

Julskinka
Julskinkan har en central roll på våra julbord i Finland.

Våra färdigt skivade Superior-julskinka, skivade julskinka och julkalkonen passar perfekt vid julbordet och även under uppladdningen inför jul. Produkterna passar perfekt för den som är snål på julmat redan under lillajulsäsongen och längs med hela december. Vill man kan man förgylla sina smörgåsar ända till tjugondag Knut!

Ett bra alternativ är också att ty sig till en helstekt, mör julskinka som säljs i en storlek, 2,5 kg. Den färdiga produkten kan du sen enkelt griljera gyllenbrun med ägg, senap och skorpmjöl.

Du hittar allt du behöver veta om julskinkan här. Vi har även samlat alla skinktips i ett smidigt E-boksformat, du kan ladda ner boken via den här länken.

Medvurst, pastejer och aladåb

Bland många Herr Snellman-favoriter vid julbordet hittar vi den smått legendariska Braunschweigen, en hederlig aladåb samt leverpastejer i diverse smaker.

Braunschweig, en säsongsprodukt som många gärna skulle äta året om.

Braunschweigen är något av ett mästerverk i medwurst-tillverkningens ädla konst, en exklusiv festprodukt som är som gjord för julbordet. Bland vår personal är detta en stor kultfavorit sen många år tillbaka.

Våra leverpastejer kommer i tre olika smaker: leverpastej, lantleverpastej samt en version med gräslök. Alla dessa gör sig mer än väl på julbordet, dekorerade med tranbär eller som rågsbrödskanapér man inte kan få nog av. Notera även att all leverpastej från Herr Snellmans numera tillverkas helt utan mjölk.

Herra Snellman liemessä – maksatuotteet uudistuvat
Leverpastej återfinns på många julbord.

Vill du överraska en vän, en granne, en bekant eller en familjemedlem kan du också bygga upp vackra gåvohelheter med dessa produkter. Bind in paketet i cellofan och sprid julglädje med hjälp av Herr Snellman.

RÖDBETOR, LANTGRIS OCH KORV PÅ FESTBORDET

I vårt nygjorda recept inför julsäsongen får vår eldiga chorizo och en klassisk grisinnefilé sällskap på tallriken av ben pigga, inhemska rödbetan.

Vår varma rödbetschorizosallad gör sig antingen som förrätt på julafton eller som lunch på juldagen.

Rödbetschorizosallad med getostdressing
Rödbetor och chorizo – fungerar perfekt som en läcker och mättande förrätt.

Kombinationen av sötman i rödmätan, eldigheten i chorizon i samsråk med knapriga nötter och lätt syrlig ruccola blir en perfekt matchning.

Till julbordet, lillajul eller varför inte inför det nya året kan du mätta många magar med en grisinnerfilé på en läcker bädd av rödbetsrisotto.

Punajuuririsotto ja kokonaisena paistettu pussun sisäfilee
Sätt färg på julbordet eller fira nyår med grisinnerfilé och en mustig risotto.

God jul!