Rödbetschorizosallad med getostdressing

Rödbetschorizosallad med getostdressing

Läckra rödbetor och eldig All Natural chorizo möts i en matig sallad som får en extra kick av färsk timjam och valnötter. Och så ser den oerhört god ut också!

Snellmans egna recept, testa till både vardag och fest!

4 30 min

Ingredienser

Rödbetschorizosallad
  • 1 pkt (à 230 g) Snellman All Natural Chorizoa
  • 500 g rödbetor
  • 50 g ruccolasallad
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • en nypa svartpeppar
  • färsk timjam
  • 50 g nötter, t.ex. valnötter
Getostdressing
  • 200 g getost
  • 200 g greisk naturell youghurt
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Rödbetschorizosallad med getostdressing — Gör så här

Rödbetschorizosallad
  1. Skala rödbetorna och gör skivor eller klyftor. Skär chorizon i små bitar och stek gyllenbruna i olja innan du ställer dom åt sidan. Plocka i rödbetorna i pannan och stek på medeltemperatur i ca. 20 minuter tills de blir mjuka och får en vacker färg.
  2. Krydda med salt, svartpeppar och färsk timjam. Återbörda korven och stek ännu en stund så chorizon hinner bli varm.
  3. Skölj av sallade och placera i en serveringsskål eller direkt på tallrik Placera rödbetor och chorizo överst och toppa ännu med timjam och nötter.
  4. Servera med varm getostdressing eller en balsamico enligt egen smak.
Getostdressing
  1. Rör ihop geotst och youghurt med stavmixer eller visp tills massan blir jämn. Krydda med salt och svartpeppar.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer