Rödbetschorizosallad med getostdressing
Läckra rödbetor och eldig All Natural chorizo möts i en matig sallad som får en extra kick av färsk timjam och valnötter. Och så ser den oerhört god ut också!
Snellmans egna recept, testa till både vardag och fest!
4
30 min
Ingredienser
- Rödbetschorizosallad
-
- 1 pkt (à 230 g) Snellman All Natural Chorizoa
- 500 g rödbetor
- 50 g ruccolasallad
- 50 g babyspenat
- 1 msk olja
- 1/2 tsk salt
- en nypa svartpeppar
- färsk timjam
- 50 g nötter, t.ex. valnötter
- Getostdressing
-
- 200 g getost
- 200 g greisk naturell youghurt
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
Rödbetschorizosallad med getostdressing — Gör så här
- Rödbetschorizosallad
-
- Skala rödbetorna och gör skivor eller klyftor. Skär chorizon i små bitar och stek gyllenbruna i olja innan du ställer dom åt sidan. Plocka i rödbetorna i pannan och stek på medeltemperatur i ca. 20 minuter tills de blir mjuka och får en vacker färg.
- Krydda med salt, svartpeppar och färsk timjam. Återbörda korven och stek ännu en stund så chorizon hinner bli varm.
- Skölj av sallade och placera i en serveringsskål eller direkt på tallrik Placera rödbetor och chorizo överst och toppa ännu med timjam och nötter.
- Servera med varm getostdressing eller en balsamico enligt egen smak.
- Getostdressing
-
- Rör ihop geotst och youghurt med stavmixer eller visp tills massan blir jämn. Krydda med salt och svartpeppar.
Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.