Hoppa till innehållet
Rödbetschorizosallad med getostdressing

Rödbetschorizosallad med getostdressing

All Natural Chorizo grillkorv 230 g

4

30min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

Läckra rödbetor och eldig All Natural chorizo möts i en matig sallad som får en extra kick av färsk timjam och valnötter. Och så ser den oerhört god ut också! Snellmans egna recept, testa till både vardag och fest!

Ingredienser

Rödbetschorizosallad med getostdressing
Getostdressing
  • 200 g getost
  • 200 g grekisk natural yoghurt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

Rödbetschorizosallad

Skala rödbetorna och gör skivor eller klyftor. Skär chorizon i små bitar och stek gyllenbruna i olja innan du ställer dom åt sidan. Plocka i rödbetorna i pannan och stek på medeltemperatur i ca. 20 minuter tills de blir mjuka och får en vacker färg.

Krydda med salt, svartpeppar och färsk timjam. Återbörda korven och stek ännu en stund så chorizon hinner bli varm.

Skölj av sallade och placera i en serveringsskål eller direkt på tallrik Placera rödbetor och chorizo överst och toppa ännu med timjam och nötter.

Servera med varm getostdressing eller en balsamico enligt egen smak.

Getostdressing

Rör ihop geotst och youghurt med stavmixer eller visp tills massan blir jämn. Krydda med salt och svartpeppar.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 802 kJ / 193 kcal 2407 kJ / 580 kcal
Fett 15.3 g 45.8 g
- varav mättat fett 6.5 g 19.4 g
Kolhydrat 4.5 g 13.5 g
- varav sockerarter 4.3 g 12.8 g
Protein 9 g 28 g
Fiber 1.6 g 4.8 g
Salt 1.2 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan