Hoppa till innehållet
Isänpäivän menu

Farsdagsmeny

Farsdag är ett ypperligt tillfälle att skämma bort pappa och farfar/morfar, och vad vore nu bättre sätt än att tillreda och bjuda på god mat. Här har vi samlat ihop en del maträtter, som du lätt kan plocka ihop en meny av, oberoende av hur omfattande du vill att den ska vara. Du kan förstås välja att enbart bjuda pappa på en traditionsenlig frukost på sängen också eller varför inte ett ordentligt kvällsmål.

Farsdagsfrukost

Bacon och ägg är givna hörnstenar i mången frukost och de här baconlindade äggen är ett perfekt sätt att kombinera de två. Farsdag till ära kan du variera dem efter tycke och smak, t.ex. genom att byta ostsort. Det lönar sig ändå att hålla pappa ute ur köket så länge du kockar, för Herr Snellmans Extramöra bacon, som tillreds långsamt och röks lätt med alrök, är färdigt tillredd och kan ätas också direkt ur paketet. Se receptet på baconlindade ägg här.

Festlig farsdagsmåltid

Om du vill fira farsdag genom att bjuda på en riktig smakfest, rekommenderar vi Herr Snellmans alltid lika goda ugnsfilé. Ugnsrostade grönsaker serverade tillsammans med ugnsfilé av lantgris lämnar knappast någon oberörd. Här hittar du Herr Snellmans recept på ugnsfilé! 

Mehevä uunifilee ja uunivihannekset

Farsdag på pappas vis

Ett sätt att välja vad man ska bjuda på är förstås att låta pappa själv välja. Den egna favoriträtten är kanske inte alltid den allra festligaste, men i slutändan är det ju smaken som avgör. Många pappor uppskattar säkert traditionella finska godsaker, såsom t.ex. ugnskorv. Särskilt när den görs på Herr Snellmans Riktiga länkkorv, som innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Testa t.ex. det här receptet på ugnskorv.

uunimakkara ohje

Farsdagens kvällsmål

Ett kvällsmål blir inte mycket bättre än så här. Herr Snellmans varma smörgåsar består av klassiska goda smaker, nämligen rågbröd med palvad skinka som pålägg. Snellmans palvade skinka har tack vare äkta alrökning en mjuk och mild röksmak. Skivorna är gjorda av hela stekar och filéer, vilket ger en mör och saftig konsistens. Så här tillreder du varma smörgåsar på Herr Snellmans vis.

Fakta om farsdag:

I finska kalendrar märktes farsdag ut redan år 1970-1972, men det var först år 1987 som Helsingfors Universitet ansåg farsdag vara så pass väletablerad att den godkändes som en officiell dag i kalendern och utnämndes till flaggdag.

Smaklig måltid och framför allt, en riktigt trevlig farsdag till alla pappor!