Siirry sisältöön
Isänpäivän menu

Isänpäivän menu

Isänpäivä on oiva päivä hemmotella isää ja isoisää. Ja mikäpä sen parempi tapa kuin valmistaa ja tarjota hyvää ruokaa. Kokosimme tähän muutamia ruokalajeja, joista on helppoa koota haluamansa laajuinen isänpäivän menu. Toki voit myös valita vaikkapa vain aamiaisen ja tarjoilla sen isälle sänkyyn, kuten perinteisiin kuuluu. Hyvä vaihtoehto on myös tarjota isänpäivän kunniaksi tuhti iltapala.

Isänpäivän aamiainen

Pekoni ja kananmuna ovat monen aamiaisen kulmakiviä ja nämä pekoni-munakupit ovat herkullinen tapa yhdistää nämä kaksi. Isänpäivän kunniaksi näitä makupaloja voi tuunata makunsa mukaan vaikkapa juustolaatua vaihtamalla. Isää ei kuitenkaan kannata päästää keittiöön vielä kokkailuvaiheessa, sillä Herra Snellmanin hitaasti mureaksi kypsennetty ja miedosti leppäsavustettu Ylikypsällä pekoni on nimensä mukaisesti kypsä ja sen voi napata suuhunsa myös suoraan paketista. Katso resepti täältä.

Juhlava isänpäivän ruoka

Mikäli haluat juhlistaa isänpäivää tuomalla pöytään oikean makujen juhlan, suosittelee Herra Snellman aina yhtä maukasta uunifileetä. Paahdettujen uunivihannesten kera tarjottu maatiaispossun uunifilee tuskin jättää ketään kylmäksi. Katso Herra Snellmanin uunifileeresepti!

Mehevä uunifilee ja uunivihannekset

Isänpäivä isien tapaan

Yksi tapa valita isänpäivän ruoka, on antaa isän valita. Oma lempiruoka ei aina ole se juhlavin, mutta makuhan se lopulta ratkaisee. Moni isä arvostaakin varmasti perinteisiä suomalaisia herkkuja, kuten vaikkapa rehtiä uunimakkaraa, etenkin kun se tehdään paljon lihaa ja vähemmän lisäaineita sisältävästä Herra Snellmanin Kunnon lenkkimakkarasta. Kokeile vaikkapa tätä uunilenkkireseptiä.

uunimakkara ohje

Iltapalaa isänpäiväksi

Herra Snellmanin lämpimät leivät sisältävät klassisen herkullisia makuja eikä iltapala tästä paljoa parane. Kyseessä on nimittäin ruisleipä, jonka päältä löytyy palvikinkkua. Ja nimenomaan Savustajan palvikinkkua, jossa on aidon leppäsavustuksen aikaansaama lempeän voimakas savunmaku ja kokonaisista paisteista ja fileistä viipaloidun leikkeleen mehevän murea rakenne. Näin valmistat lämpimät voileivät Herra Snellmanin tapaan.

Isänpäivä-fakta:
Suomalaisiin kalentereihin isänpäivä merkittiin jo vuosina 1970–1972. Vasta vuonna 1987 Helsingin yliopisto katsoi isänpäivän niin vakiintuneeksi, että se hyväksyttiin pysyvästi kalenteriin ja merkittiin myös liputuspäiväksi.

Hyvää ruokahalua ja ennen kaikkea oikein hyvää isänpäivää kaikille isille!