Uunilenkki vuohenjuustolla
25min (josta aktiivista 10min)
4
Helppo
Uunilenkki, tai uunimakkara, on parhaimmillaan kun sen valmistaa Kunnon lenkkimakkarasta, jossa on runsaasti lihaa ja vähemmän lisäaineita. Uunilenkki on monella tapaa hyvä ja yksinkertainen ruokalaji. Se on helppo valmistaa, täyttävä, sopivasti muokattavissa täytteiden osalta ja lisäksi se on myös suhteellisen edullinen.
Herra Snellmanin uunilenkkiresepti vuohenjuustolla, ole hyvä!
Ainekset
Uunilenkki vuohenjuustolla
- 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
- 180 g vuohenjuustoa
- 1 kpl tomaattia
- 1 kpl sipulia
- 150 g emmental juustoraastetta
Ohje
Tee makkaraan syvät viillot veitsellä.
Leikkaa ohuet viipaleet sipulista, tomaatista ja vuohenjuustosta ja täytä makkaran viillot.
Ripottele päälle hieman emmental-raastetta.
Paista uunissa 220 asteessa noin 15 min. Tarjoa uunilenkki esim. perunamuusin ja vihersalaatin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 1132 kJ / 273 kcal | 2264 kJ / 546 kcal |
Rasva | 22.3 g | 44.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 11.8 g | 23.7 g |
Hiilihydraatit | 2.7 g | 5.4 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 2.7 g |
Proteiini | 16 g | 32 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.7 g |
Suola | 1.3 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.