
Pekoni-munakupit
Kunnon pekoni 150 g25min
12
Helppo
Ainekset
Pekoni-munakupit
- 2 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 12 kpl kananmunaa
- 15 g voita
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.5 dl silputtua ruohosipulia
- 1 dl juustoraastetta
Ohje
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Voitele muffinssipelti. Mikäli sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit käyttää esim. pieniä kuumuutta kestäviä kuppeja. Asettele pekonia muotteihin niin, että ne muodostavat ”kupin”. Muista täyttää myös pohja.
-
Riko yksi kananmuna kuhunkin pekonikuppiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekoni-munakupit lisäämällä pinnalle silputtua ruohosipulia ja makusi mukaan juustoraastetta tai sinihomejuustoa.
-
Paista noin 15 minuuttia kunnes kananmuna on jähmettynyt ja pekoni-munakupit ovat saaneet hieman väriä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 80 g | |
---|---|---|
Energia | 931 kJ / 224 kcal | 745 kJ / 180 kcal |
Rasva | 18.3 g | 14.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.5 g | 5.2 g |
Hiilihydraatit | 0.6 g | 0.5 g |
- josta sokereita | 0.6 g | 0.5 g |
Proteiini | 15 g | 12 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.1 g |
Suola | 1.2 g | 0.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.