Pekoni-munakupit

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Pekoni-munakupit

Pekoni-munakupit ovat hauska tapa yhdistää tuhdin aamupalan kulmakivet: pekoni ja kananmuna. Ja hyvinhän nämä maistuvat myös vaikkapa iltapalana. Lisäksi pekoni-munakuppeja on helppo tuunata mieleisikseen esimerkiksi juustolaatua vaihtamalla. Snellmanin hitaasti mureaksi kypsennetyllä ja miedosti leppäsavulla savustetulla ylikypsällä pekonilla saat pekoni-munakupeista erityisen maukkaita.

12

Ainekset

  • 1 pkt Ylikypsä pekoni
  • 12 kananmunaa
  • voita
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • silputtua ruohosipulia
  • juustoa (esim. emmental-raastetta tai sinihomejuustoa)

Tee näin

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Voitele muffinssipelti. Mikäli sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit käyttää esim. pieniä kuumuutta kestäviä kuppeja. Asettele pekonia muotteihin niin, että ne muodostavat ”kupin”. Muista täyttää myös pohja.
  3. Riko yksi kananmuna kuhunkin pekonikuppiin ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekoni-munakupit lisäämällä pinnalle silputtua ruohosipulia ja makusi mukaan juustoraastetta tai sinihomejuustoa.
  4. Paista noin 15 minuuttia kunnes kananmuna on jähmettynyt ja pekoni-munakupit ovat saaneet hieman väriä.

Vinkki!

pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä