Baconlindade ägg

Baconlindade ägg

Baconlindade ägg kombinerar två av morgonmålets hörnstenar: bacon och ägg. Detta recept kan man enkelt variera genom att till exempel prova olika ostsorter.

Med Snellmans inhemska Riktig bacon blir dina baconlindade ägg speciellt goda.

6

Ingredienser

  • 1-2 pkt Riktig bacon
  • 12 ägg
  • smör
  • nypa salt och peppar
  • hackad gräslök
  • valfri ost; ex. riven emmentalerost, blå mögelost

Baconlindade ägg — Gör så här

  1. Smörj en muffinsplåt med smör. Täck in varje form med baconskivor så att det bildar en ”kopp”. Kom ihåg att också täcka bottnen.
  2. Knäck ett ägg i varje form. Strö över salt och peppar. Toppa med gräslök och riven ost och/eller bitar av ost.
  3. Grädda i 200 grader i 15 minuter tills äggen stelnat och fått lite färg.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer