Baconlindade ägg
25min
12
Lätt
Baconlindade ägg kombinerar två av morgonmålets hörnstenar: bacon och ägg. Detta recept kan man enkelt variera genom att till exempel prova olika ostsorter.
Med Snellmans inhemska Riktig bacon blir dina baconlindade ägg speciellt goda.
Ingredienser
Baconlindade ägg
- 2 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 12 ägg
- 15 g smör
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 0.5 dl hackad gräslök
- 1 dl riven ost
Instruktioner
Smörj en muffinsplåt med smör. Täck in varje form med baconskivor så att det bildar en ”kopp”. Kom ihåg att också täcka bottnen.
Knäck ett ägg i varje form. Strö över salt och peppar. Toppa med gräslök och riven ost och/eller bitar av ost.
Grädda i 200 grader i 15 minuter tills äggen stelnat och fått lite färg.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 80 g | |
---|---|---|
Energi | 931 kJ / 224 kcal | 745 kJ / 180 kcal |
Fett | 18.3 g | 14.6 g |
- varav mättat fett | 6.5 g | 5.2 g |
Kolhydrat | 0.6 g | 0.5 g |
- varav sockerarter | 0.6 g | 0.5 g |
Protein | 15 g | 12 g |
Fiber | 0.1 g | 0.1 g |
Salt | 1.2 g | 0.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.