Hoppa till innehållet
Baconlindade ägg

Baconlindade ägg

Riktig bacon 150 g

25min

12

Lätt

Baconlindade ägg kombinerar två av morgonmålets hörnstenar: bacon och ägg. Detta recept kan man enkelt variera genom att till exempel prova olika ostsorter. Med Snellmans inhemska Riktig bacon blir dina baconlindade ägg speciellt goda.

Ingredienser

Baconlindade ägg

Instruktioner

Smörj en muffinsplåt med smör. Täck in varje form med baconskivor så att det bildar en ”kopp”. Kom ihåg att också täcka bottnen.
Knäck ett ägg i varje form. Strö över salt och peppar. Toppa med gräslök och riven ost och/eller bitar av ost.
Grädda i 200 grader i 15 minuter tills äggen stelnat och fått lite färg.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 80 g
Energi 931 kJ / 224 kcal 745 kJ / 180 kcal
Fett 18.3 g 14.6 g
- varav mättat fett 6.5 g 5.2 g
Kolhydrat 0.6 g 0.5 g
- varav sockerarter 0.6 g 0.5 g
Protein 15 g 12 g
Fiber 0.1 g 0.1 g
Salt 1.2 g 0.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan