Ugnsvarmt rågbröd med skinka
3
20min total tid
Lätt
Rågbröd passar bra med enbart den riktigt möra palvade skinkan men här tog vi receptet ett steg längre. Lång tillredning gör köttet utomordentligt mört och saftigt. Och naturligtvis tillverkar vi Riktigt möra pålägg enligt samma principer som vi tillverkar alla våra andra produkter: av de bästa råvarorna, med noggrannhet och kompetens, precis som om vi gjorde till oss själva.
Ingredienser
Ugnsvarmt rågbröd med skinka
- 1 råghålbröd
- 0.8 pkt Snellman Riktigt mör palvad skinka 200 g
- 2 dl riven ost
- 10 körsbärstomat
- 10 löv av basilika
- 1 svartpeppar
- 2 msk smör
Instruktioner
Lägg hålbrödshalvan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Bred över smör och två tredjedelar av den rivna osten. Lägg sedan på skinkskivorna som trianglar, delade körsbärstomaterna och basilikabladen.
Strö över resten av osten och smaksätt med svartpeppar. Låt stå i ugnen på 225 grader i 12 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 260 g | |
---|---|---|
Energi | 853 kJ / 204 kcal | 2217 kJ / 529 kcal |
Fett | 8.2 g | 21.3 g |
- varav mättat fett | 4.7 g | 12.1 g |
Kolhydrat | 19.2 g | 49.9 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 3.4 g |
Protein | 11 g | 28 g |
Fiber | 4.9 g | 12.8 g |
Salt | 0.6 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.