Kasslerbit av lantgris ca 1,5 kg
Nacken på lantgrisen är en av de mer feta delarna och fettet ger köttet saftighet vid tillagningen. Färskt, ofruset kött.
Köttinnehåll
100%
Vikt
1.5kg
Produktinformation
Ingredienser
Finländskt griskött.
Produktnummer
15612
EAN-kod
2396231900003
Näringsinnehåll
Energi kcal | 207 kcal |
Energi kJ | 861 kJ |
Fett | 15 g |
- varav mättat fett | 5.2 g |
Kolhydrat | 0 g |
- varav sockerarter | 0 g |
Protein | 18 g |
Salt | 0.1 g |
Tillredningstips
Pulled pork: Ingredienser: ca 1,5kg kassler, 1 stor lök, 4-5 klyftor vitlök, 2 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, ½ dl äppelvinäger, 1 dl vatten, 2 dl krossad paprika. Tag köttet ur kylen 1 timme före tillredning. Hacka löken i grova bitar tillsammans med vitlök. Massera in salt och svartpeppar på ytan av köttet. Sätt köttet i gryta med lock, sätt med alla övriga ingredienser. Stek i ugn minst 5 timmar på 120 °C. Reservera tillräckligt med tid för tillredningen. Ta ut köttet ur ugnen och riv det i mindre bitar. Finfördela vätskan med en stavmix. Tillsätt det rivna köttet i vätskan och koka ännu på svag värme, servera varmt. Man kan smaksätta med olika BBQ såser eller sambal oelek -pastasås.