Kassler i ugn med söt kryddsmet
4h
4
Lätt
Lantgrisens kassler skapar grunden för en fantastisk måltid, bara man är på sin vakt med ett par detaljer. Det lönar sig att ta ut köttet i rumstemperatur en timme innan tillredning. Vid kryddningen är det din egen smak som får styra, men nedan hittar du ett fungerande koncept för en kryddsmet från oss på Snellman.
Ingredienser
Kassler i ugn
Kryddpasta
- 4 msk honung
- 4 tsk senappulver
- 2 tsk provence örtmix
- 2 tsk svartpeppar
- 1.5 tsk salt
Instruktioner
Ta ut kasslern i rumstemperatur en timme före tillredning.
Rör ihop smetingredienserna och massera in smeten på köttets yta.
Stick in en köttermometer i köttet och stek i ugn, 125-150 °C, i ca 3 timmar tills köttermometern visar 80 °C
Låt steken vila 15 minuter innan den skärs upp tvärs över fibrerna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 140 g | |
---|---|---|
Energi | 2554 kJ / 613 kcal | 3576 kJ / 858 kcal |
Fett | 40.9 g | 57.2 g |
- varav mättat fett | 14 g | 19.6 g |
Kolhydrat | 12.1 g | 17 g |
- varav sockerarter | 11.7 g | 16.3 g |
Protein | 49 g | 68 g |
Fiber | 0.2 g | 0.3 g |
Salt | 1.9 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.