Kassler uunissa

Kassler uunissa

Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin.

5 4 h

Ainekset

Maustetahna
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 2 tl haluamaasi mausteseosta, esim:
  • 1 tl Provencen yrttiseosta
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
Liha
  • 800 g Maatiaispossun kassler

Kassler uunissa — Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.
  2. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja hiero tahna lihan pintaan.
  3. Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta. Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.
  4. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit