Siirry sisältöön
Kassler uunissa

Kassler uunissa

Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

4h 10min (josta aktiivista 10min)

8

Helppo

Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin.

Ainekset

Kassler uunissa
Maustetahna
  • 4 rkl hunajaa
  • 4 tl sinappijauhetta
  • 2 tl provencen yrttiseosta
  • 2 tl mustapippuria
  • 1.5 tl suolaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista.

  2. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja hiero tahna lihan pintaan.

  3. Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta ( n. 3 tuntia). Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.

  4. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1191 kJ / 286 kcal 1786 kJ / 429 kcal
Rasva 19.1 g 28.6 g
- josta tyydyttynyttä 6.5 g 9.8 g
Hiilihydraatit 5.7 g 8.5 g
- josta sokereita 5.4 g 8.2 g
Proteiini 23 g 34 g
Ravintokuitu 0.1 g 0.1 g
Suola 0.9 g 1.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (4)

    1. Kasslerin pitäisi olla sopovan ylukypsää ja mureaa (ei kuitenkaan hajoavan mureaa, siis pulled pork – tyylistä) n. 3 tunnin paistamisen jälkeen. / Suvi

  1. Mitenkähän nuo teidän ravintotiedot pitää paikkansa. Toivottavasti pilkkuvirheet.
    100g ei voi olla 1kg suolaa.

    1. Kiitos tarkkasilmäisyydestä! Yksikkövirhe sinne tosiaan oli livahtanut, nyt korjattu. /Suvi

Tallenna

Ostoslistalle