Kassler uunissa
Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg4h 10min (josta aktiivista 10min)
8
Helppo
Ainekset
Kassler uunissa
Maustetahna
- 4 rkl hunajaa
- 4 tl sinappijauhetta
- 2 tl provencen yrttiseosta
- 2 tl mustapippuria
- 1.5 tl suolaa
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista.
-
Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja hiero tahna lihan pintaan.
-
Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta ( n. 3 tuntia). Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.
-
Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 150 g | |
|---|---|---|
| Energia | 1191 kJ / 286 kcal | 1786 kJ / 429 kcal |
| Rasva | 19.1 g | 28.6 g |
| - josta tyydyttynyttä | 6.5 g | 9.8 g |
| Hiilihydraatit | 5.7 g | 8.5 g |
| - josta sokereita | 5.4 g | 8.2 g |
| Proteiini | 23 g | 34 g |
| Ravintokuitu | 0.1 g | 0.1 g |
| Suola | 0.9 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kuinka kauan uunissa??!!
Kasslerin pitäisi olla sopovan ylukypsää ja mureaa (ei kuitenkaan hajoavan mureaa, siis pulled pork – tyylistä) n. 3 tunnin paistamisen jälkeen. / Suvi
Mitenkähän nuo teidän ravintotiedot pitää paikkansa. Toivottavasti pilkkuvirheet.
100g ei voi olla 1kg suolaa.
Kiitos tarkkasilmäisyydestä! Yksikkövirhe sinne tosiaan oli livahtanut, nyt korjattu. /Suvi