Amerikansk grillbricka
5
20min tillagningstid + 40min total tid
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabb och mör grillfilé av lantgris ca 600 g
- 1 pkt Snellman Sweet & sour ribsbitar av lantgris benfri 350 g
- 1 pkt Snellman Aura grillkorv 300 g
- 400 g förkokta majskolvar
- 3 spetsig paprikor
- 1 brk (á 250g) ostdipp
- 1 små tortillaskal av majs (12 st/181g)
- 1 dl konserverad, skivad jalapeño
- 1 dl BBQ-sås
- 1 koriander
Enkell coleslaw
- 250 g vitkål
- 1 morötter
- 1 dl majonnäs
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0.3 tsk salt
- 0.3 tsk svartpeppar
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning.
Börja med coleslaw. Skär tunna strimlor av vitkålen med kniv. Skala och riv moroten. Mät upp majonnäs, vitvinsvinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt kål och morot. Rör om och låt salladen ta smak i kylskåp medan du grillar.
Skär majsen i fyra bitar. Placera ostdip i en ugnssäker form eller skål.
Grilla inledningsvis grillfilén, cirka 3 minuter per sida. Svep in i folie och låt dra i 10 minuter, eller den tid det tar att grilla resten av köttet och grönsakerna.
Grilla ribsbitarna, korven, majsen, paprikan (hel) tills de är färdiga. Lyft också ostdippen på grillen. Värm slutligen tortillas på grillen.
Tranchera köttet och skär korven i mindre bitar. Halvera paprikan på längden och avlägsna fröna.
Bygg grillbrickan på en stor bricka eller plåt, men placera bakplåtspapper under. Coleslaw, jalapenoskivor och BBQ-sås lägger du i separata skålar på brickan. Placera kött, grönsaker, sallad och såser om varandra och toppa med koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 830 kJ / 199 kcal | 4149 kJ / 996 kcal |
Fett | 12.8 g | 64.1 g |
- varav mättat fett | 4.5 g | 22.7 g |
Kolhydrat | 9 g | 45 g |
- varav sockerarter | 2.8 g | 14 g |
Protein | 11 g | 53 g |
Fiber | 1.1 g | 5.4 g |
Salt | 0.9 g | 4.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.