Hoppa till innehållet
Amerikansk grillbricka

Amerikansk grillbricka

Snabb och mör grillfilé av lantgris ca 600 g

5

20min tillagningstid | 40min total tid

Medel

Denna superläckra grillbricka måste du fixa i sommar! Inspirationen kommer från ”amirika”. Lite Sweet ranch-filébiffar, härliga ribs med Sweet & Sour-sås och naturligtvis grillkorv med cheddar och jalapeno – jiihaaw! Lägger du ännu till lite grönt på grillen, en god coleslaw och sås för att krona helheten så har du ditt på det torra. Sannolikt blir det bara problem med att det goda tar slut för snabbt! En rejäl bricka för ett större gäng cowboys and cowgirls.

Ingredienser

Enkell coleslaw
  • 250 g vitkål
  • 1 morotter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.3 tsk salt
  • 0.3 tsk svartpeppar

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan tillredning.
Börja med coleslaw. Skär tunna strimlor av vitkålen med kniv. Skala och riv moroten. Mät upp majonnäs, vitvinsvinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt kål och morot. Rör om och låt salladen ta smak i kylskåp medan du grillar.
Skär majsen i fyra bitar. Placera ostdip i en ugnssäker form eller skål.
Grilla inledningsvis grillfilén, cirka 3 minuter per sida. Svep in i folie och låt dra i 10 minuter, eller den tid det tar att grilla resten av köttet och grönsakerna.
Grilla ribsbitarna, korven, majsen, paprikan (hel) tills de är färdiga. Lyft också ostdippen på grillen. Värm slutligen tortillas på grillen.
Tranchera köttet och skär korven i mindre bitar. Halvera paprikan på längden och avlägsna fröna.
Bygg grillbrickan på en stor bricka eller plåt, men placera bakplåtspapper under. Coleslaw, jalapenoskivor och BBQ-sås lägger du i separata skålar på brickan. Placera kött, grönsaker, sallad och såser om varandra och toppa med koriander.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 830 kJ / 199 kcal 4149 kJ / 996 kcal
Fett 12.8 g 64.1 g
- varav mättat fett 4.5 g 22.7 g
Kolhydrat 9 g 45 g
- varav sockerarter 2.8 g 14 g
Protein 11 g 53 g
Fiber 1.1 g 5.4 g
Salt 0.9 g 4.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet step-by-step

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan