Amerikansk hot dog med chili

Amerikansk hot dog med chili

En rejäl portion gatuköksromantik bjuder Mr Tuomos senaste videorecept på. En enkel hot dog får en maffig inramning när du fyller den med en rejäl dos kryddigt kött.

Ingredienser

Chili
 • 1 pkt Street food burgermaletkött
 • 1 st lök
 • 2-3 st vitlöksklyftor
 • 1 st röd chili
 • 1 burk tärnade tomater (stora bitar)
Hot dog
 • 1 pkt Snellman Street Food Kryddig Hot Dog- knackkorv
 • 1 pkt Fazer Street Food Brioche Hot Dog-semla (4 bröd i paketet)
 • 1 dl riven cheddar
 • smör

Amerikansk hot dog med chili — Gör så här

 1. Börja med att hacka löken och vitlöken ordentligt. Avlägsna fröna från chilin och hacka även den väldigt liten.
 2. Stek ditt kött i en smord panna, du behöver inte bryna det allt för kraftigt, köttet hinner nog bli klart i följande steg ändå. Släng i vitlök, lök och chili och rör om.
 3. Tillsätt tomaten och rör om samtidigt som du sänker värmen på plattan och låter blandningen puttra på i 20-30 minuter så att största delen av vätskan försvinner. Din färsblandning skall ha en kompakt struktur när den är klar. Smaka av samt salta och krydda mer vid behov.
 4. Slå över blandningen i en kastrull och ställ plattan på minimal värme i väntan på följande skede.
 5. Skär små snitt i dina korvar, så att mönstret på ytan bildar små kryss. Du får ett proffsigt utseende på din hot dog-korv samtidigt som värmen går ända in.
 6. Stek korvarna på varm stekpanna med minimalt eller inget fett. Skär upp semlorna och applicera smör på båda halvorna. Stek semlorna i pannan, gärna med lock så de blir rejält varma.
 7. Konstruera din hot dog antingen i färdiga hot dog-fickor eller ett friserat kaffefilter. Lägg i korven och fyll på med rejält av din goda chiliblandning som puttrar i kastrullen.
 8. Toppa med riven cheddar, och vill du få osten att smälta ordentlligt, kolla ett (av många) sätt att göra det på i slutet på videon av Mr Tuomo. Vi tror att även mikrovågsugnen kan fungera i detta sammanhang.

Tips!

Snellman och Fazer samarbetar inom Street Food-produkter – förmedlar inspiration från gatuköket till hemmen

”Våra Snellman Street Food- produkter är utvecklade med Fazer Street Food -produktfamilj i åtanke. Oberoende om du vill bygga en eldig wrap, en enkel hot dog eller en saftig burgare – vi har pusselbitarna som behövs för att bygga den perfekta smakupplevelsen.”

I samarbete med Fazer Street Food.

 

 

Rate

Dela

Kommentarer