Hoppa till innehållet
Amerikansk hot dog med chili

Amerikansk hot dog med chili

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

4

30min tillagningstid | 1h total tid

Lätt

En rejäl portion gatuköksromantik som mättar många magar. En enkel hot dog får en maffig inramning när du fyller den med en saftig dos kryddigt kött. Receptet är framtaget i samarbete med Mr Tuomo.

Ingredienser

hot dog med chili
Hot dog

Instruktioner

Amerikansk hot dog med chili

Börja med att hacka löken och vitlöken ordentligt. Avlägsna fröna från chilin och hacka även den väldigt liten.

Stek ditt kött i en smord panna, du behöver inte bryna det allt för kraftigt, köttet hinner nog bli klart i följande steg ändå. Släng i vitlök, lök och chili och rör om.

Tillsätt tomaten och rör om samtidigt som du sänker värmen på plattan och låter blandningen puttra på i 20-30 minuter så att största delen av vätskan försvinner. Din färsblandning skall ha en kompakt struktur när den är klar. Smaka av samt salta och krydda mer vid behov.

Slå över blandningen i en kastrull och ställ plattan på minimal värme i väntan på följande skede.

Skär små snitt i dina korvar, så att mönstret på ytan bildar små kryss. Du får ett proffsigt utseende på din hot dog-korv samtidigt som värmen går ända in.

Stek korvarna på varm stekpanna med minimalt eller inget fett. Skär upp semlorna och applicera smör på båda halvorna. Stek semlorna i pannan, gärna med lock så de blir rejält varma.
Konstruera din hot dog antingen i färdiga hot dog-fickor eller ett friserat kaffefilter. Lägg i korven och fyll på med rejält av din goda chiliblandning som puttrar i kastrullen.

Toppa med riven cheddar, och vill du få osten att smälta ordentlligt, kolla ett (av många) sätt att göra det på i slutet på videon av Mr Tuomo. Vi tror att även mikrovågsugnen kan fungera i detta sammanhang.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 871 kJ / 209 kcal 3484 kJ / 837 kcal
Fett 14.3 g 57.3 g
- varav mättat fett 6.5 g 25.9 g
Kolhydrat 8.3 g 33.2 g
- varav sockerarter 2.3 g 9 g
Protein 12 g 49 g
Fiber 1 g 4 g
Salt 0.6 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan