Hoppa till innehållet
Ättiksgurka

Ättiksgurka

2h 15min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Gott till vardagsmaten och passar utmärkt till grillat kött.

Ingredienser

Ättiksgurka
  • 3 gurka
  • 1 kruka dill
  • 2 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 några nypor salt

Instruktioner

Skiva tunna gurkskivor, osthyveln är ett bra hjälpmedel. Sätt grukorna i en skål. Blanda ihop alla ingredienserna och häll över grukorna. Låt vila minst ett par timmar före servering. Håller sig flera veckor i kylskåpet.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 425 g
Energi 252 kJ / 59 kcal 1072 kJ / 252 kcal
Fett 0.1 g 0.4 g
- varav mättat fett 0 g 0 g
Kolhydrat 13.7 g 58.3 g
- varav sockerarter 13.7 g 58.3 g
Protein 1 g 2 g
Fiber 0.5 g 2.3 g
Salt 0.3 g 1.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan