Ättiksgurka
2h 15min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Gott till vardagsmaten och passar utmärkt till grillat kött.
Ingredienser
Ättiksgurka
- 3 gurka
- 1 kruka dill
- 2 dl ättika
- 2 dl socker
- 2 dl vatten
- 1 några nypor salt
Instruktioner
Skiva tunna gurkskivor, osthyveln är ett bra hjälpmedel. Sätt grukorna i en skål. Blanda ihop alla ingredienserna och häll över grukorna. Låt vila minst ett par timmar före servering. Håller sig flera veckor i kylskåpet.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 425 g | |
---|---|---|
Energi | 252 kJ / 59 kcal | 1072 kJ / 252 kcal |
Fett | 0.1 g | 0.4 g |
- varav mättat fett | 0 g | 0 g |
Kolhydrat | 13.7 g | 58.3 g |
- varav sockerarter | 13.7 g | 58.3 g |
Protein | 1 g | 2 g |
Fiber | 0.5 g | 2.3 g |
Salt | 0.3 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.