Baconlindade dadlar
4
20min total tid
Lätt
Smaken av bacon och dadlar gifter sig fint. De här små läckerheterna går snabbt laga och de passar perfekt som småplock innan middagen eller som inslag på sommarens grillfester.
Ingredienser
Baconlindade dadlar
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 600 g färsk dadel
- 150 g Färskost
Instruktioner
Ta kärnorna ur dadlarna och fyll dadlarna med färskost. Linda bacon runt dadlarna.
Fäst med en cocktailpinne och stek antingen på stekplatta av gjutjärn eller i ugn på 200 grader tills baconskivorna blivit knapriga.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering g | |
---|---|---|
Energi | 1315 kJ / 313 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Fett | 10.8 g | 0 g |
- varav mättat fett | 5 g | 0 g |
Kolhydrat | 47.7 g | 0 g |
- varav sockerarter | 47.7 g | 0 g |
Protein | 5 g | 0 g |
Fiber | 0.1 g | 0 g |
Salt | 0.7 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.