Hoppa till innehållet
Baconsås

Baconsås

Riktig bacon 150 g

4

30min tillagningstid + 30min total tid

Lätt

En baconsås fylld med härliga smaker, perfekt att piffa upp vilken pasta som helst med. Denna lättlagade baconsås passar också bra med potatis eller ris. Herr Snellmans baconsås innehåller naturligtvis världens mest finländska bacon, Riktig bacon, som tillverkas från början till slut här i Jakobstad och görs på kallrökt grissida av vår egen Lantgris.

Ingredienser

Baconsås
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 1 rödlök
  • 1 morötter
  • 4 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen pepparblandning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 kruka gräslök

Instruktioner

Strimla baconet och löken och riv den skalade moroten grovt. Bryn baconstrimlorna i en het stekpanna. Låt baconet rinna av på en tallrik täckt med hushållspapper.
Fräs löken och moroten i baconfettet och ställ åt sidan.
Häll det resterande fettet i pannan i blandavfall. Flytta tillbaka den frästa löken och moroten till pannan. Tillsätt socker, tomatpuré krydda med salt och peppar, häll över grädde. Koka några minuter tills grädden tjocknat och du fått en sås.
Hacka gräslöken och tillsätt i såsen.
Avnjut baconsåsen med pasta, ris eller potatis.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 120 g
Energi 737 kJ / 178 kcal 884 kJ / 213 kcal
Fett 13.7 g 16.4 g
- varav mättat fett 5.6 g 6.7 g
Kolhydrat 5.7 g 6.9 g
- varav sockerarter 4 g 4.8 g
Protein 7 g 8 g
Fiber 0.8 g 1 g
Salt 1.6 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan