Baconsås
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Baconsås
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 rödlök
- 1 morötter
- 4 msk tomatpuré
- 0.5 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk grovmalen pepparblandning
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0.5 kruka gräslök
Instruktioner
Strimla baconet och löken och riv den skalade moroten grovt. Bryn baconstrimlorna i en het stekpanna. Låt baconet rinna av på en tallrik täckt med hushållspapper.
Fräs löken och moroten i baconfettet och ställ åt sidan.
Häll det resterande fettet i pannan i blandavfall. Flytta tillbaka den frästa löken och moroten till pannan. Tillsätt socker, tomatpuré krydda med salt och peppar, häll över grädde. Koka några minuter tills grädden tjocknat och du fått en sås.
Hacka gräslöken och tillsätt i såsen.
Avnjut baconsåsen med pasta, ris eller potatis.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 120 g | |
---|---|---|
Energi | 737 kJ / 178 kcal | 884 kJ / 213 kcal |
Fett | 13.7 g | 16.4 g |
- varav mättat fett | 5.6 g | 6.7 g |
Kolhydrat | 5.7 g | 6.9 g |
- varav sockerarter | 4 g | 4.8 g |
Protein | 7 g | 8 g |
Fiber | 0.8 g | 1 g |
Salt | 1.6 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.