Bagel med caesarsallad

Kanacaesarbagelit 2

En caesarsallad landar i en bagel! Testa detta om du vill ha ett snabbt och smidigt, men lite lyxigare mellanmål. Du kan också ta din bagel med ut på tur, eller som mellanmål vid träning, men kom ihåg att äta upp den inom ett par timmar från tillverkningen.

Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

4 20 min

Ingredienser

  • 4 st bagels
  • 1 msk olivolja för stekning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kruka romansalladblad
  • 100 g parmesanost
  • 150 g Delikycklling, milt pepprad
  • ½ kruka rödårdrad syra
Sås
  • 1,5 dl majonäs
  • 1-2 tsk Dijon-senap
  • 1 msk kapris
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk rivet citronskal

Bagel med caesarsallad — Gör så här

  1. Gör såsen först. Finfördela kaprisen och riv skalet av citronen och rör ihop ingredienserna.
  2. Kapa dina bagels och stek dom i olivolja på pannan. Gnid in smak från din skalade vitlöksklyfta i det knaperstekta brödets yta.
  3. Riv salladen i små bitar i en skål, häll i en tredjedel av såsen
  4. Smörj in dina bagels med resten av såsen. Sätt sallad över dina bagels och skär tunna skivor av parmesanosten överst. Sätt till tre skivor Delikyckling och avrunda med locket överst.
  5. Dekorera om så önskas med syra, ät omedelbart eller ta med dig som mellanmål.

Tips!

Ät gärna din bagel inom några timmar från att du gjort den klar. Då är den godast.

Uusi konsepti tuo kuluttajille luonnollisen maukkaan vaihtoehdon – raikas ja kevyt Delikana tehdään huolella 2

Äntligen ett broilerpålägg med smak! I vår Delikyckling hittar du fyllig smak, naturlighet och rena råvaror. Hemligheten bakom den unika smaken är den buljong vi kokar vid vår egen fabrik i Jakobstad.

Ge Delikycklingen en chans – du blir inte besviken.

Rate

Dela

Kommentarer