Bagel med caesarsallad
20min
4
Lätt
Ingredienser
Bagel med caesarsallad
- 4 bagel
- 1 vitlökslyftor
- 1 kruka romaine sallad
- 100 g parmesan ost
- 1 pkt Snellman Rökt delikyckling 150 g
- 0.5 kruka ängssyra
Sås
- 1.5 dl majonnäs
- 1 tsk dijon- senap
- 1 msk kapris
- 2 tsk citron saft
- 2 tsk citron skal
Instruktioner
Gör såsen först. Finfördela kaprisen och riv skalet av citronen och rör ihop ingredienserna.
Kapa dina bagels och stek dom i olivolja på pannan. Gnid in smak från din skalade vitlöksklyfta i det knaperstekta brödets yta.
Riv salladen i små bitar i en skål, häll i en tredjedel av såsen
Smörj in dina bagels med resten av såsen. Sätt sallad över dina bagels och skär tunna skivor av parmesanosten överst. Sätt till tre skivor Delikyckling och avrunda med locket överst.
Dekorera om så önskas med syra, ät omedelbart eller ta med dig som mellanmål.
Tips
Ät gärna din bagel inom några timmar från att du gjort den klar. Då är den godast.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 170 g | |
---|---|---|
Energi | 1059 kJ / 253 kcal | 1800 kJ / 430 kcal |
Fett | 12.9 g | 21.9 g |
- varav mättat fett | 3.4 g | 5.7 g |
Kolhydrat | 22 g | 37.4 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 6.2 g |
Protein | 12 g | 21 g |
Fiber | 0.4 g | 0.8 g |
Salt | 0.9 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.