Hoppa till innehållet
Bagel med caesarsallad

Bagel med caesarsallad

20min

4

Lätt

En caesarsallad landar i en bagel! Testa detta om du vill ha ett snabbt och smidigt, men lite lyxigare mellanmål. Du kan också ta din bagel med ut på tur, eller som mellanmål vid träning, men kom ihåg att äta upp den inom ett par timmar från tillverkningen. Receptet har utvecklats för Snellman.fi av kocken och matbloggaren Mika Rampa från Perinneruokaa prkl -bloggen.

Ingredienser

Bagel med caesarsallad
  • 4 bagel
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 kruka romaine sallad
  • 100 g parmesan ost
  • 1 pkt Snellman Rökt delikyckling 150 g
  • 0.5 kruka ängssyra
Sås
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijon- senap
  • 1 msk kapris
  • 2 tsk citron saft
  • 2 tsk citron skal

Instruktioner

Gör såsen först. Finfördela kaprisen och riv skalet av citronen och rör ihop ingredienserna.

Kapa dina bagels och stek dom i olivolja på pannan. Gnid in smak från din skalade vitlöksklyfta i det knaperstekta brödets yta.

Riv salladen i små bitar i en skål, häll i en tredjedel av såsen

Smörj in dina bagels med resten av såsen. Sätt sallad över dina bagels och skär tunna skivor av parmesanosten överst. Sätt till tre skivor Delikyckling och avrunda med locket överst.
Dekorera om så önskas med syra, ät omedelbart eller ta med dig som mellanmål.

Tips

Ät gärna din bagel inom några timmar från att du gjort den klar. Då är den godast.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 170 g
Energi 1059 kJ / 253 kcal 1800 kJ / 430 kcal
Fett 12.9 g 21.9 g
- varav mättat fett 3.4 g 5.7 g
Kolhydrat 22 g 37.4 g
- varav sockerarter 3.7 g 6.2 g
Protein 12 g 21 g
Fiber 0.4 g 0.8 g
Salt 0.9 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan