Kanacaesarbagelit
Kanacaesarsalaatti hyppäsi bagelin väliin! Kokeile tätä, kun haluat nopeaa ja astetta parempaa välipalaa. Voit napata bagelin myös retki- tai treenievääksi, mutta muista syödä se kahden tunnin kuluttua valmistuksesta.
Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.
4
20 min
Ainekset
-
- 4 kpl bageleita
- 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ruukku romainesalaattia
- 100 g parmesaania
- 150 g Delikanaa pippurinen
- ½ ruukku viinisuolaheinää
- Kastike
-
- 1,5 dl majoneesia
- 1-2 tl Dijon-sinappia
- 1 rkl kapriksia
- 2 tl sitruunan mehua
- 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
Kanacaesarbagelit — Ohje
-
- Valmista ensin kastike. Hienonna kaprikset ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Halkaise bagelit ja paahda kevyesti paistinpannulla oliiviöljyssä. Hieraise kuoritusta valkosipulin kynnestä makua paahtuneen leivän pintaan.
- Revi salaatti kulhoon pieniksi paloiksi. Lisää salaatin joukkoon noin kolmasosa kastikkeesta.
- Levitä bageleiden puolikkaille loput kastikkeesta. Levitä salaatti bagelin pohjan päälle. Leikkaa parmesaanista kuorimaveitsellä ohuita lastuja salaatin päälle. Lisää kolme siivua Delikanaa ja nosta kansi päälle.
- Koristele bagelit halutessasi viinisuolaheinällä. Syö heti tai nappaa mukaan.
Vinkki!
Syö bagel mieluiten kahden tunnin kuluessa, jotta se on parhaimmillaan.
Delikana-leikkeleissä yhdistyvät parempi maku, luonnollisuus ja raaka-aineiden puhtaus. Ainutlaatuisen hyvän maun salaisuus on hidas haudutus itse keitetyssä kanaliemessä.
Kanattaa maistaa!