Kanacaesarbagelit

Kanacaesarbagelit

Kanacaesarsalaatti hyppäsi bagelin väliin! Kokeile tätä, kun haluat nopeaa ja astetta parempaa välipalaa. Voit napata bagelin myös retki- tai treenievääksi, mutta muista syödä se kahden tunnin kuluttua valmistuksesta.

Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.

4 20 min

Ainekset

  • 4 kpl bageleita
  • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 100 g parmesaania
  • 150 g Delikanaa pippurinen
  • ½ ruukku viinisuolaheinää
Kastike
  • 1,5 dl majoneesia
  • 1-2 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 tl sitruunan mehua
  • 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Kanacaesarbagelit — Ohje

  1. Valmista ensin kastike. Hienonna kaprikset ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Halkaise bagelit ja paahda kevyesti paistinpannulla oliiviöljyssä. Hieraise kuoritusta valkosipulin kynnestä makua paahtuneen leivän pintaan.
  3. Revi salaatti kulhoon pieniksi paloiksi. Lisää salaatin joukkoon noin kolmasosa kastikkeesta.
  4. Levitä bageleiden puolikkaille loput kastikkeesta. Levitä salaatti bagelin pohjan päälle. Leikkaa parmesaanista kuorimaveitsellä ohuita lastuja salaatin päälle. Lisää kolme siivua Delikanaa ja nosta kansi päälle.
  5. Koristele bagelit halutessasi viinisuolaheinällä. Syö heti tai nappaa mukaan.

Vinkki!

Syö bagel mieluiten kahden tunnin kuluessa, jotta se on parhaimmillaan.

Delikana, savustettu

Delikana-leikkeleissä yhdistyvät parempi maku, luonnollisuus ja raaka-aineiden puhtaus. Ainutlaatuisen hyvän maun salaisuus on hidas haudutus itse keitetyssä kanaliemessä.

Kanattaa maistaa!

Arvioi

Jaa

Kommentit