Hoppa till innehållet
Beef ramen a la Snellman

Beef ramen a la Snellman

50min

3

Lätt

En ramen, alltså en matig japansk nudelsoppa, blir till på Herr Snellmans vis genom att stycka våra unikt tunna innerstek av nöt.

Ingredienser

Marinerat kött
  • 1 pkt Snellman Tunna skivor av nöt innerstek 300 g
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 msk rypsolja
Buljong
  • 3 schalottenlök, fint skurna
  • 1 bit (2cm) färsk ingefära, strimlad
  • 3 vitlökslyftor, krossade
  • 3 msk grön currypasta
  • 6 dl köttbuljong
  • 250 g ramen-nudlar
  • 1 fisksås, efter smak
Garnering
  • 5 g koriander
  • 0.5 lime

Instruktioner

Blanda 1 msk currypasta och 1 msk olja på ett fat. Täck biffarna med kryddblandningen och låt dem marinera i 20 minuter.
Stek biffarna i en het stekpanna på båda sidor i en minut. Vira genast in biffarna i aluminiumfolie för att hålla värmen medan du gör buljongen.
Värm en tesked rypsolja i en stor kastrull. Tillsätt schalottenlök och ingefära och fräs dem på låg värme i en minut. Tillsätt vitlök och fräs alltsammans ytterligare i en minut.
Tillsätt 3 msk currypasta, rör om, och häll sedan på buljongen. Låt koka upp.
Tillsätt ramen nudlar och koka tills nudlarna är mjuka.
Smaka av buljongen med fisksåsen.
Sleva upp nudlarna i 4 olika serveringsskålar, skär köttet i strimlor och fördela jämnt i skålarna. Häll på buljongen och dekorera med koriander och lime.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 430 g
Energi 555 kJ / 132 kcal 2388 kJ / 567 kcal
Fett 3.4 g 14.7 g
- varav mättat fett 0.8 g 3.5 g
Kolhydrat 16.8 g 72.3 g
- varav sockerarter 1.1 g 4.9 g
Protein 8 g 34 g
Fiber 1 g 4.2 g
Salt 1 g 4.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan