Beef ramen a la Snellman
50min
3
Lätt
Ingredienser
Marinerat kött
- 1 pkt Snellman Tunna skivor av nöt innerstek 300 g
- 1 msk grön currypasta
- 1 msk rypsolja
Buljong
- 3 schalottenlök, fint skurna
- 1 bit (2cm) färsk ingefära, strimlad
- 3 vitlökslyftor, krossade
- 3 msk grön currypasta
- 6 dl köttbuljong
- 250 g ramen-nudlar
- 1 fisksås, efter smak
Garnering
- 5 g koriander
- 0.5 lime
Instruktioner
Blanda 1 msk currypasta och 1 msk olja på ett fat. Täck biffarna med kryddblandningen och låt dem marinera i 20 minuter.
Stek biffarna i en het stekpanna på båda sidor i en minut. Vira genast in biffarna i aluminiumfolie för att hålla värmen medan du gör buljongen.
Värm en tesked rypsolja i en stor kastrull. Tillsätt schalottenlök och ingefära och fräs dem på låg värme i en minut. Tillsätt vitlök och fräs alltsammans ytterligare i en minut.
Tillsätt 3 msk currypasta, rör om, och häll sedan på buljongen. Låt koka upp.
Tillsätt ramen nudlar och koka tills nudlarna är mjuka.
Smaka av buljongen med fisksåsen.
Sleva upp nudlarna i 4 olika serveringsskålar, skär köttet i strimlor och fördela jämnt i skålarna. Häll på buljongen och dekorera med koriander och lime.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 430 g | |
---|---|---|
Energi | 555 kJ / 132 kcal | 2388 kJ / 567 kcal |
Fett | 3.4 g | 14.7 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 3.5 g |
Kolhydrat | 16.8 g | 72.3 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 4.9 g |
Protein | 8 g | 34 g |
Fiber | 1 g | 4.2 g |
Salt | 1 g | 4.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.