Hoppa till innehållet
Bondomelett

Bondomelett

Rökt skinka strimlad 200 g

1

20min total tid

Lätt

Denna matiga omelett passar såväl till frukost som till dagens andra måltider. Lätt att bereda och mycket gott!

Ingredienser

Bondomelett

Instruktioner

Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor eller stavar. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna och håll den på medelvärme. Tillsätt en klick smör och lite olja. Fräs potatis och lök mjuka i stekpannan, det tar några minuter beroende på potatisens tjocklek.

Rör om i pannan nu och då.

Potatisen ska bli mjuk utan att löken bränns. Lägg till rökt skinka strimlad. Vispa äggen. Krydda dem med salt och vitpeppar. Häll äggsmeten i pannan. Rör långsamt och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner ner i botten på pannan. Sluta röra när smeten börjar stelna. Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan. Vänd snabbt så att omeletten hamnar på tallriken. Låt omeletten glida ner i stekpannan och stek en kort stund tills den är “fast” i botten. Dekorera med färska örter som timjan eller persilja.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 380 g
Energi 403 kJ / 96 kcal 1532 kJ / 365 kcal
Fett 3.4 g 13 g
- varav mättat fett 1 g 3.8 g
Kolhydrat 5.8 g 22.2 g
- varav sockerarter 1.2 g 4.4 g
Protein 10 g 38 g
Fiber 1.1 g 4.1 g
Salt 1.4 g 5.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan