Bondomelett
1
20min total tid
Lätt
Ingredienser
Bondomelett
- 1 dl Snellman Rökt skinka strimlad 200 g
- 2 potatis
- 1 lök
- 2 ägg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk malen vitpeppar
- 0.5 dl färska örter
Instruktioner
Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor eller stavar. Skala och hacka löken. Värm en stekpanna och håll den på medelvärme. Tillsätt en klick smör och lite olja. Fräs potatis och lök mjuka i stekpannan, det tar några minuter beroende på potatisens tjocklek.
Rör om i pannan nu och då.
Potatisen ska bli mjuk utan att löken bränns. Lägg till rökt skinka strimlad. Vispa äggen. Krydda dem med salt och vitpeppar. Häll äggsmeten i pannan. Rör långsamt och skaka pannan lätt så att äggsmeten rinner ner i botten på pannan. Sluta röra när smeten börjar stelna. Lägg en stor tallrik eller ett stort lock över stekpannan. Vänd snabbt så att omeletten hamnar på tallriken. Låt omeletten glida ner i stekpannan och stek en kort stund tills den är “fast” i botten. Dekorera med färska örter som timjan eller persilja.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 403 kJ / 96 kcal | 1532 kJ / 365 kcal |
Fett | 3.4 g | 13 g |
- varav mättat fett | 1 g | 3.8 g |
Kolhydrat | 5.8 g | 22.2 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 4.4 g |
Protein | 10 g | 38 g |
Fiber | 1.1 g | 4.1 g |
Salt | 1.4 g | 5.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.