Bratwurst-hotdogs & rödkål-fänkålsättiksgurka
8
2h 20min total tid
Lätt
Ingredienser
Bratwurst-hotdogs & rödkål-fänkålsättiksgurka
hot dog -bröd
- 3.75 dl mjölk
- 50 g jäst
- 500 g vetemjöl
- 35 g smör
- 1 tsk salt
Dekoration:
- 1 ägg
- 0.5 dl sesamfrön
Bratwurst-hotdogs & rödkål-fänkålsättiksgurka
- 1 rödlök
- 300 g rödkål
- 150 g fenkål
Buljong:
- 1.5 dl vatten
- 0.75 dl socker
- 0.5 tsk havssalt
- 0.5 dl rödvinsvinäger
- 1 lagerblad
- 1 kvistar färsk timjan
- 1 stjärnanis
Instruktioner
HOTDOG-BRÖD (16 st)
Blanda alla ingredienser tillsammans och lägg i en matberedare för 10 minuter eller förbered degen för hand i 15-20 minuter
Täck skålen med en handduk och låt stiga i en halv timme.
Forma degen till hotdogsemlor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lämna utrymme för semlorna att stiga. Låt stå under en duk i en timme.
Pensla semlorna med ägg och strö över sesamfrön.
Stek i ugn på 225 grader i 13 minuter eller tills de har fått färg.
FÄNKÅL-RÖDKÅLSÄTTIKSGURKA
Skala och skär rödlöken till smala halvmånar. Skiva även rödkålen och fänkålen till smala skivor.
Mät samtliga ingredienser för buljongen i en kastrull och koka upp.
Häll den heta buljongen på grönsaksbitarna. Låt stå i kylskåpet en dag.
Bratwurst
Grilla bratwurstarna eller stek dem på stekpanna. Dela hotdogbröden. Lägg rödkål-fänkålsättiksgurkan mellan halvorna och avsluta med att lägga den varma bratwurstkorven på.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 210 g | |
---|---|---|
Energi | 1070 kJ / 255 kcal | 2246 kJ / 536 kcal |
Fett | 10.7 g | 22.5 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 8.7 g |
Kolhydrat | 27.8 g | 58.3 g |
- varav sockerarter | 6.1 g | 12.8 g |
Protein | 10 g | 21 g |
Fiber | 2.3 g | 4.8 g |
Salt | 1.2 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.