Hot dogit & fenkoli-punakaalipikkelsi

Hot dogit & fenkoli-punakaalipikkelsi 1

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän resepti löytyy Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista.

8

Ainekset

  • Snellman All Natural Bratwurst
Hot dog-sämpylät (16 kpl):
  • 3.75 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 35 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl suolaa
Voiteluun ja koristeeksi:
  • kananmuna
  • seesaminsiemeniä
Punakaali-fenkolipikkelsi:
  • 1 punasipuli
  • 300 g punakaalia
  • 150 g fenkolia
Pikkelsiliemi:
  • 1.5 dl vettä
  • 0.75 dl sokeria
  • 0.5 tl merisuolaa
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa timjamia
  • tähtianis

Hot dogit & fenkoli-punakaalipikkelsi — Ohje

Hot Dog -sämpylät (16 kpl)
  1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin 15–20 minuuttia
  2. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota puoli tuntia
  3. Pyörittele taikinasta pitkulaisia sämpylöitä uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä sämpylöiden ympärille tilaa kohota. Kohota leivinliinan alla tunnin ajan
  4. Voitele sämpylät munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
  5. Paista 225-asteisessa uunissa 13 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mikäli sämpylöitä jää yli, voi ne pakastaa.
Fenkoli punakaalipikkelsi:
  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolikuiksi. Siivuta myös kaali ja fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi
  2. Mittaa kaikki pikkelsiliemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos
  3. Kaada kuuma liemi kasvissuikaleiden päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Bratwurst:
  1. Grillaa bratwurstit tai paista ne grillipannulla
  2. Halkaise hot dog-sämpylät ja lusikoi sämpylän väliin punakaali-fenkolipikkelsiä. Viimeistele annos kuumalla Bratwurst-nakilla.
Makkarat All Natural

”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit