Bratwurst-hotdogs & rödkål-fänkålsättiksgurka
Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Vatsasekaisin Kilinkolin.
8
Ingredienser
-
- Snellman All Natural Bratwurst
- Hotdog-bröd (16 st):
-
- 3.75 dl mjölk
- 50 g torrjäst
- 500 g vetemjöl
- 35 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
- Dekoration:
-
- ägg
- sesamfrön
- Rödkål-fänkålsättiksgurka:
-
- 1 rödlök
- 300 g rödkål
- 150 g fänkål
- Buljong:
-
- 1.5 dl vatten
- 0.75 dl socker
- 0.5 tsk havssalt
- 0.5 dl rödvinsättika
- 1 lagerblad
- 1 kvist timjan
- stjärnanis
Bratwurst-hotdogs & rödkål-fänkålsättiksgurka — Gör så här
-
- HOTDOG-BRÖD (16 st)
- Blanda alla ingredienser tillsammans och lägg i en matberedare för 10 minuter eller förbered degen för hand i 15-20 minuter
- Täck skålen med en handduk och låt stiga i en halv timme.
- Forma degen till hotdogsemlor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lämna utrymme för semlorna att stiga. Låt stå under en duk i en timme.
- Pensla semlorna med ägg och strö över sesamfrön.
- Stek i ugn på 225 grader i 13 minuter eller tills de har fått färg.
- FÄNKÅL-RÖDKÅLSÄTTIKSGURKA
- Skala och skär rödlöken till smala halvmånar. Skiva även rödkålen och fänkålen till smala skivor.
- Mät samtliga ingredienser för buljongen i en kastrull och koka upp.
- Häll den heta buljongen på grönsaksbitarna. Låt stå i kylskåpet en dag.
- Grilla bratwurstarna eller stek dem på stekpanna. Dela hotdogbröden. Lägg rödkål-fänkålsättiksgurkan mellan halvorna och avsluta med att lägga den varma bratwurstkorven på.
Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.