Bratwurst-Rödkålsgryta
2
10min tillagningstid + 50min total tid
Lätt
Bratwurst passar även utmärkt i grytan.
Ingredienser
Bratwurst-Rödkålsgryta
- 1 pkt Snellman All Natural Bratwurst grillkorv 230 g
- 1 lök
- 0.25 rödkål
- 1 msk smör
- vatten att koka
- 1 buljongtärning
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk salt
Instruktioner
Skala och tärna löken. Strimla kålen. Bryn löken och kålen i en gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och häll på vatten så att ingredienserna tacks. Låt koka i ca 15 minuter. Skär bratwursten i bitar, bryn i en stekpanna och sätt i grytan. Låt puttra ca 30 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 515 kJ / 124 kcal | 1802 kJ / 435 kcal |
Fett | 10.2 g | 35.6 g |
- varav mättat fett | 4.3 g | 15.1 g |
Kolhydrat | 2.3 g | 8.1 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 7.4 g |
Protein | 6 g | 20 g |
Fiber | 1.1 g | 3.7 g |
Salt | 2.3 g | 8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.