Hoppa till innehållet
Broilercurry

Broilercurry

Riktig skinnfri kycklingknackkorv 280 g

4

30min total tid

Lätt

Pienen punaisen keittiö-bloggens Peggy bjuder på detta traditionella såsrecept. Rejäla kryddor, som kummin, balanserar upp vår skinnfria broilerknackorv perfekt. Nötterna sätter pricken över i:et.

Ingredienser

Broilercurry
  • 2 pkt Snellman Riktig skinnfri kycklingknackkorv 280 g
  • 1 lök
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 chili
  • 2 msk rypsolja
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rå ingefära
  • 500 g tomatkross
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk citron saft
  • 1 dl nötter
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 g färsk koriander

Instruktioner

Skala och hacka löken och vitlöken, halvera chilin, ta bort fröna och finhacka också den.
Värm upp lite olja på pannan och stek lökarna och chilin mjuka.
Skär jämna bitar av korven och lägg i stekpannan. Låt korven få lite färg.
Tillsätt kryddor, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda på medelvärme i ungefär 5 minuter.
Skala och riv ingefäran. Kläm saft ur citronen.
Krydda såsen med salt, peppar, ingefära, kokosmjölk och saft ur en citron.
Värm upp såsen en sista gång och toppa med nötter och koriander.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 753 kJ / 181 kcal 2409 kJ / 580 kcal
Fett 14.5 g 46.3 g
- varav mättat fett 4.7 g 14.9 g
Kolhydrat 4.1 g 13.1 g
- varav sockerarter 2.7 g 8.7 g
Protein 9 g 29 g
Fiber 1.5 g 4.9 g
Salt 1.2 g 3.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan