
Broilercurry
30min
4
Lätt
Pienen punaisen keittiö-bloggens Peggy bjuder på detta traditionella såsrecept. Rejäla kryddor, som kummin, balanserar upp vår skinnfria broilerknackorv perfekt. Nötterna sätter pricken över i:et.
Ingredienser
Broilercurry
- 2 pkt Snellman Riktig skinnfri kycklingknackkorv 280 g
- 1 lök
- 1 vitlökslyftor
- 1 chili
- 2 msk rypsolja
- 1 msk garam masala
- 1 msk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk rå ingefära
- 500 g tomatkross
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl kokosmjölk
- 2 msk citron saft
- 1 dl nötter
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 5 g färsk koriander
Instruktioner
- Skala och hacka löken och vitlöken, halvera chilin, ta bort fröna och finhacka också den.
- Värm upp lite olja på pannan och stek lökarna och chilin mjuka.
- Skär jämna bitar av korven och lägg i stekpannan. Låt korven få lite färg.
- Tillsätt kryddor, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda på medelvärme i ungefär 5 minuter.
- Skala och riv ingefäran. Kläm saft ur citronen.
- Krydda såsen med salt, peppar, ingefära, kokosmjölk och saft ur en citron.
- Värm upp såsen en sista gång och toppa med nötter och koriander.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 320 g | |
---|---|---|
Energi | 753 kJ / 181 kcal | 2409 kJ / 580 kcal |
Fett | 14.5 g | 46.3 g |
- varav mättat fett | 4.7 g | 14.9 g |
Kolhydrat | 4.1 g | 13.1 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 8.7 g |
Protein | 9 g | 29 g |
Fiber | 1.5 g | 4.9 g |
Salt | 1.2 g | 3.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Pienen punaisen keittiö-bloggens Peggy bjuder på detta traditionella såsrecept. Rejäla kryddor, som kummin, balanserar upp vår skinnfria broilerknackorv perfekt. Nötterna sätter pricken över i:et.