Broilercurry

Broilericurry

Pienen punaisen keittiö-bloggens Peggy bjuder på detta traditionella såsrecept. Rejäla kryddor, som kummin, balanserar upp vår skinnfria broilerknackorv perfekt. Nötterna sätter pricken över i:et.

4

Ingredienser

  • 2 pkt Riktig skinnfri kycklingknackkorv
  • 1 st lök
  • 1 st vilöksklyfta
  • 1 st mild chili
  • 2 msk rypsolja
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 500 g tomatkross
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk saft från en citron
  • 1 dl nötter
  • salt och peppar
  • färsk koriander

Broilercurry — Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken, halvera chilin, ta bort fröna och finhacka också den.
  2. Värm upp lite olja på pannan och stek lökarna och chilin mjuka.
  3. Skär jämna bitar av korven och lägg i stekpannan. Låt korven få lite färg.
  4. Tillsätt kryddor, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda på medelvärme i ungefär 5 minuter.
  5. Skala och riv ingefäran. Kläm saft ur citronen.
  6. Krydda såsen med salt, peppar, ingefära, kokosmjölk och saft ur en citron.
  7. Värm upp såsen en sista gång och toppa med nötter och koriander.
Riktiga knackorvar

“Hemligheten bakom våra Riktiga knackkorvar är att de innehåller mera kött och mindre tillsatsämnen. Och naturligtvis också det att vi aldrig använder maskinurbenat kött, svål – alltså grisskinn, tillsatt fosfat eller natriumglutamat. En god knackkorv känner man igen när man smakar på den och precis så är det också med Riktig knackkorv.

Tore, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer