Siirry sisältöön
Broilericurry

Broilericurry

Kunnon kuoreton broilerinakki 280 g

4

30min kokonaisaika

Helppo

Pienen punaisen keittiön Peggyn broilericurry on värikäs variaatio perinteisestä nakkikastike-reseptistä. Reilut mausteet, kuten juustokumina ja kurkuma, antavat Snellmanin Kunnon kuoreton broilerinakille hyvää tasapainoa. Rouskuvat pähkinät viimeistelevät komeuden.

Ainekset

Broilericurry
  • 2 kpl Snellman Kunnon kuoreton broilerinakki 280 g
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl chiliä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl garam masala
  • 1 rkl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 dl pähkinöitä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 5 g tuoretta korianteria

Ohje

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua pieneksi.

Kuumenna pannulla öljy. Lisää joukkoon sipulit sekä chili. Anna pehmentyä.

Leikkaa nakit tasakokoisiksi paloiksi ja lisää pannulle. Anna nakkien saada hieman väriä.

Lisää mausteet, tomaattipyre ja tomaattimurska. Anna maustua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

Kuori ja raasta inkivääri. Purista sitruunan mehu.

Mausta kastike suolalla, pippurilla, inkiväärillä, kookosmaidolla ja sitruunan mehulla.

Kuumenna kastike uudelleen. Viimeistele tuoreella korianterilla ja pähkinöillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 320 g
Energia 753 kJ / 181 kcal 2409 kJ / 580 kcal
Rasva 14.5 g 46.3 g
- josta tyydyttynyttä 4.7 g 14.9 g
Hiilihydraatit 4.1 g 13.1 g
- josta sokereita 2.7 g 8.7 g
Proteiini 9 g 29 g
Ravintokuitu 1.5 g 4.9 g
Suola 1.2 g 3.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Aasialainen ruoka Arkiruoka

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle