Burgertortillas
10min
4
Lätt
Ingredienser
- 4 vetetortilla
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 8 cheddarostskiva
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
- 1 msk olja för stekning
Sås
- 1 dl majonnäs
- 0.5 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 2 msk tomatketchup
- 1 msk senap
Dessutom
- 0.5 isbergssallad
- 1 rödlök
- 1 kryddgurka
- 2 tomat
Instruktioner
Tillred såsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
Lösgör salladsbladen och skölj. Skala löken och skär i ringar. Skiva tomaten och kryddgurkan.
Bred ut tortillaskal på en skärbräda. Bred ut malet kött på dina tortillaskal och bearbeta med gaffel eller för hand att köttet täcker hela plätten.
Stek tortillan först med köttytan mot en varm stekpanna med en skvätt olja, så den blir färdig. Vänd tortillan och krydda med salt och peppar och bred ut två ostskivor överst.
Lyft tortillan på en tallrik och fyll på med sås, sallad, rödlök, tomat och kryddgurka. Vik ihop tortillan till en ficka och ät omedelbart!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 922 kJ / 221 kcal | 3226 kJ / 775 kcal |
Fett | 14.7 g | 51.4 g |
- varav mättat fett | 5.6 g | 19.5 g |
Kolhydrat | 10.7 g | 37.4 g |
- varav sockerarter | 2.4 g | 8.4 g |
Protein | 10 g | 35 g |
Fiber | 1.2 g | 4.1 g |
Salt | 0.8 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.