Hoppa till innehållet
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Nötstek tärnad 400 g

4

1h 15min tillagningstid + 1h 15min total tid

Medel

När söndagslunchen kallar är burgundisk gryta ett säkert kort.

Ingredienser

Burgundisk gryta
  • 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
  • 200 g champinjon
  • 3 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 1 buljongtärning
  • 2 gullök
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 några nypor salt
  • 1 svartpeppar

Instruktioner

Stek köttet i en kastrull eller i botten på kastrullen i olje-/smörblandningen. Sikta vetemjölet över.
Tillsätt därefter vatten och rödvin i grytan. Krydda och tillsätt lökklyftorna och pressad vitlök. Låt puttra på svag värme ca1 timme. Tillsätt vatten vid behov och rör om då och då.
Skala morötterna och skär dom i bitar. Tillsätt morötterna och champinjonerna i grytan. Låt sjuda ytterligare 30 till 60 minuter. Strö persilja på ytan. Servera med kokt ris.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 290 g
Energi 344 kJ / 82 kcal 996 kJ / 238 kcal
Fett 3.6 g 10.3 g
- varav mättat fett 1.3 g 3.9 g
Kolhydrat 3.2 g 9.2 g
- varav sockerarter 1.5 g 4.4 g
Protein 9 g 25 g
Fiber 1 g 3 g
Salt 0.6 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan