Burgundisk gryta
4
1h 15min tillagningstid + 1h 15min total tid
Medel
Ingredienser
Burgundisk gryta
- 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
- 200 g champinjon
- 3 morötter
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl vatten
- 2 dl rött vin
- 1 buljongtärning
- 2 gullök
- 1 vitlökslyftor
- 1 lagerblad
- 1 tsk timjan
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Stek köttet i en kastrull eller i botten på kastrullen i olje-/smörblandningen. Sikta vetemjölet över.
Tillsätt därefter vatten och rödvin i grytan. Krydda och tillsätt lökklyftorna och pressad vitlök. Låt puttra på svag värme ca1 timme. Tillsätt vatten vid behov och rör om då och då.
Skala morötterna och skär dom i bitar. Tillsätt morötterna och champinjonerna i grytan. Låt sjuda ytterligare 30 till 60 minuter. Strö persilja på ytan. Servera med kokt ris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 290 g | |
---|---|---|
Energi | 344 kJ / 82 kcal | 996 kJ / 238 kcal |
Fett | 3.6 g | 10.3 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 3.9 g |
Kolhydrat | 3.2 g | 9.2 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.4 g |
Protein | 9 g | 25 g |
Fiber | 1 g | 3 g |
Salt | 0.6 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.