Täyteläinen burgundinpata

Täyteläinen burgundinpata

Tämä Burgundinpata-resepti on varma valinta vaikkapa sunnuntailounaaksi, ja siitä riittää varmasti suurellekin porukalle. Burgundinpata on myös oiva ruoka lämmittämään viileinä päivinä, ja sen täyteläinen maku kutkuttelee makuhermoja. Herkullinen Burgundinpata valmistuu Snellmanin gm-vapaasta naudan palapaistista.
Kokkaa, tarjoile ja ilahduta muut ruokailijat. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

4 75 min

Ainekset

  • 400 g Snellmanin Naudan palapaisti
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 2 dl punaviinä
  • 1 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
  • 2 keltasipulia
  • 1 kynsi valkosipulin
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 3 porkkanaa
  • 200 g pieniä herkkusieniä

Täyteläinen burgundinpata — Ohje

  1. Ruskista liha suuren padan/kattilan pohjalla voin ja öljyn seoksessa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää vesi ja punaviini pataan.
  2. Mausta seos ja lisää joukkoon lohkoiksi leikatut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli. Keitä matalalla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoittele välillä.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Lisää porkkanat ja herkkusienet pataan. Hauduta vielä 30–60 minuutin ajan.
  4. Lisää persiljaa pinnalle. Tarjoa keitetyn riisin kera.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä