Siirry sisältöön
Täyteläinen burgundinpata

Täyteläinen burgundinpata

Naudan palapaisti 400 g

1h 15min

4

Keskitaso

Tämä Burgundinpata-resepti on varma valinta vaikkapa sunnuntailounaaksi, ja siitä riittää varmasti suurellekin porukalle. Burgundinpata on myös oiva ruoka lämmittämään viileinä päivinä, ja sen täyteläinen maku kutkuttelee makuhermoja. Herkullinen Burgundinpata valmistuu Snellmanin gm-vapaasta naudan palapaistista. Kokkaa, tarjoile ja ilahduta muut ruokailijat. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

Täyteläinen burgundinpata
  • 1 kpl Snellman Naudan palapaisti 400 g
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 2 kpl keltasipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Ruskista liha suuren padan/kattilan pohjalla voin ja öljyn seoksessa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää vesi ja punaviini pataan.

Mausta seos ja lisää joukkoon lohkoiksi leikatut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli. Keitä matalalla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoittele välillä.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Lisää porkkanat ja herkkusienet pataan. Hauduta vielä 30–60 minuutin ajan.

Lisää persiljaa pinnalle. Tarjoa keitetyn riisin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 290 g
Energia 344 kJ / 82 kcal 996 kJ / 238 kcal
Rasva 3.6 g 10.3 g
- josta tyydyttynyttä 1.3 g 3.9 g
Hiilihydraatit 3.2 g 9.2 g
- josta sokereita 1.5 g 4.4 g
Proteiini 9 g 25 g
Ravintokuitu 1 g 3 g
Suola 0.6 g 1.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle