
Burgundisk gryta
4
1h 15min tillagningstid | 1h 15min total tid
Medel
När söndagslunchen kallar är burgundisk gryta ett säkert kort.
4
1h 15min tillagningstid | 1h 15min total tid
Medel
Stek köttet i en kastrull eller i botten på kastrullen i olje-/smörblandningen. Sikta vetemjölet över.
Tillsätt därefter vatten och rödvin i grytan. Krydda och tillsätt lökklyftorna och pressad vitlök. Låt puttra på svag värme ca1 timme. Tillsätt vatten vid behov och rör om då och då.
Skala morötterna och skär dom i bitar. Tillsätt morötterna och champinjonerna i grytan. Låt sjuda ytterligare 30 till 60 minuter. Strö persilja på ytan. Servera med kokt ris.
/ 100g | / servering 290 g | |
---|---|---|
Energi | 342 kJ / 82 kcal | 991 kJ / 237 kcal |
Fett | 4 g | 10 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 3.9 g |
Kolhydrat | 3.2 g | 9.2 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 4.4 g |
Protein | 9 g | 25 g |
Fiber | 1 g | 3 g |
Salt | 0.6 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Spara
Till inköpslistan