Burgundisk gryta

Täyteläinen burgundinpata

När söndagslunchen kallar är burgundisk gryta ett säkert kort.

4 75 min

Ingredienser

  • 400 g Snellmans Nötstek i tärningar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1.5 msk köttfond eller 1 köttbuljongstärning
  • 2 lökar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 0.75 tsk timjan
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 3 morot
  • 200 g små champinjoner

Gör så här

  1. Stek köttet i en kastrull eller i botten på kastrullen i olje-/smörblandningen. Sikta vetemjölet över. Tillsätt därefter vatten och rödvin i grytan. Krydda och tillsätt lökklyftorna och pressad vitlök. Låt puttra på svag värme ca1 timme. Tillsätt vatten vid behov och rör om då och då. Skala morötterna och skär dom i bitar. Tillsätt morötterna och champinjonerna i grytan. Låt sjuda ytterligare 30 till 60 minuter. Strö persilja på ytan. Servera med kokt ris.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept