Caesar Sandwich
Receptet har inspirerats av Caesarsalladen, vilken skapades i Tijuana, Mexiko på 1920-talet, förmodligen av den italienskmexikanske restauratören Caesar Cardini.
8
60 min
Ingredienser
-
- 200 g Snellmans Riktigt mör palvad skinka
- 4 portionsbröd
- 1 kruka romansallad
- 1 tomater
- Caesarsdressing:
-
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 dl riven parmesan
- 4 sardellfiléer i olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk Dijon-senap
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
Caesar Sandwich — Gör så här
-
- Finhacka vitlöken och mixa med gräddfil, majonnäs, riven parmesanost, sardeller, vinäger och Dijon-senap. Använd gärna stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg 1–2 skivor skinka på brödet. Lägg därefter några blad romansallad och en tomatskiva ovanpå. Toppa med lite caesar-dressing. Täck med en brödskiva. Skär i fyrkanter och stick en tandpetare genom. Receptet är för 8 personer.
”De här smörgåspåläggen kallar vi Riktigt möra och det av en anledning. Lång tillredning gör köttet utomordentligt mört och saftigt. Och naturligtvis tillverkar vi Riktigt möra pålägg enligt samma principer som vi tillverkar alla våra andra produkter: av de bästa råvarorna, med noggrannhet och kompetens, precis som om vi gjorde till oss själva.”
Robert, Produktutvecklare