Chili con länk

Chili con lenkki 1

Chili con länk är perfekt vintermat med mexikanska smakupplevelser. Receptet deltog i Kunnon lenkkimakkara-utmaningen 2013. Det är signerat Kokit ja Potit -bloggen

4

Ingredienser

  • 1 skvätt olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk krossad svartpeppar
  • 2 st lökar
  • 3 vilöksklyftor
  • 400 g tomatkross(1 tsk)
  • 400 g inlagda körsbärstomater (1 tsk)
  • 200 g svartbönor(1 tsk)
  • 200 g kidneybönor (1 tsk)
  • 1 st färsk röd chili
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl kaffe
  • några bitar mörk choklad
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk spiskummin
  • lite peppar ur en pepparkvarn
  • 300 g Kunnon lenkkimakkara 500 g
Dessutom
  • vårlök
  • färsk koriander eller persilja
  • crème fraiche

Chili con länk — Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Använd en gryta eller en stekpanna med hög kant dit du sätter en skvätt olja och blandar i tomatpuré, kummin, svartpeppar och paprikapulver. Rör om en stund så att smakerna kan hitta varandra. Tillsätt lökblandningen och sautera i några minuter. Häll i tomatkross och körsbärstomater, rör om och låt koka upp.
  2. Sänk värmen. Skölj och låt bönorna rinna av i ett par repriser och tillsätt i grytan. Hacka chili (ta bort fröna om du vill spara på "krutet" lite) och lägg i gryan med kaffe, finhackad choklad och salt.
  3. Låt mysa i pannan i ungefär en timme. Strax innan den är klar skalar du och skär länkkorven i tunna skivor. Värm lite olja på stekpannan och tillsätt kryddor och rör om. Lägg i korven och rör om ordentligt så att skivorna tar smak. Ge korven en vacker stekyta på pannan och häll över korven i tomatgrytan och rör om. Krydda vid behov med lite socker och salt för att hitta balansen.
  4. Servera med vårlök, persilja, koriander och créme fraiche, du kan också skarva i med ris och lite äkta finskt rågbröd. Korven som blir över kan du knapra dig under tillredningen, eller steka ihop till en lite förrätt.

Tips!

Tutustu myös uunissa juustokuoren alla meheväksi kypsytettävään chili con carne -reseptiimme.

Rate

Dela

Kommentarer