Chili con lenkki

Chili con lenkki 1

Chili con lenkki on täydellinen talviruoka, jossa suomalainen lenkki saa kavaljeerikseen meksikolaisia makuja. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kokit ja Potit -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • ds öljyä
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.5 tl mustapippuria rouheena
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa (1 tlk)
  • 400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja (1 tlk)
  • 200 g mustapapuja (1 tlk)
  • 200 g kidneypapuja (1 tlk)
  • 1 punainen tuore chili
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 dl kahvia
  • muutama pala tummaa suklaata
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • pari rouhaisua mustapippuria myllystä
  • 300 g Kunnon lenkkimakkara 500 g
Lisäksi:
  • kevätsipulia
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
  • ranskankermaa tai kermaviiliä
Kunnon lenkkimakkara 1

Chili con lenkki — Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa tilkka öljyä ja mittaa öljyn sekaan tomaattipyre, jeera, mustapippuri ja paprikajauhe. Sekoittele pieni hetki, jotta maut avautuvat. Lisää sipulisilput ja kuullota muutamia minuutteja. Kaada pataan tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit, sekoita ja anna kiehahtaa. Alenna lämpöä. Valuta, huuhtele ja valuta uudelleen mustapavut ja kidneypavut (mikäli käytät itsekeitettyjä papuja sinun on täytynyt liottaa ja keittää ne jo aiemmin). Lisää pavut pataan ja sekoita. Pilko chili, voit halutessasi poistaa siitä siemenet ja siemenkiinnikkeet, niissä on iso osa chilin tulisuudesta. Lisää pataan chilisilppu, kahvi, paloiteltu suklaa ja suola
  2. Jätä hautumaan pienelle lämmölle noin tunniksi
  3. Padan ollessa melkein valmista poista lenkkimakkarasta kuori ja siivuta se ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja lisää siihen mausteet. Sekoita hetki ja laita pannulle lenkkisiivut. Sekoita, jotta mausteet leviävät lenkkisiivuihin mahdollisimman tasaisesti. Paista kunnes makkaroissa on mukavan ruskea paistopinta. Lisää makkarasiivut pataan ja sekoita halutessasi. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria ja suolaa tasapainottamaan makuja
  4. Tarjoa chili con lenkki kevätsipulisilpun, tuoreen korianterin tai lehtipersiljan sekä ranskankerman kanssa. Lisäkkeeksi voit halutessasi keittää esimerkiksi riisiä. Chili con lenkin kaveriksi sopii myös tortillaletut tai supisuomalainen ruisleipä.
  5. Lenkkiä jää paketista hieman yli, siitä saat erinomaiset alkupalan siivuttamalla sen leivän päälle tai iltapalan paahtamalla lenkkiä foliokääreessä kiukaalla. Lenkkihirmut siivuttavat lopun makkaran kylmänä suoraan suuhun.

Vinkki!

Tutustu myös uunissa juustokuoren alla meheväksi kypsytettävään chili con carne -reseptiimme.

Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit