Enkel grisköttswok
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Enkel grisköttswok
- 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
- 1 påse wokgrönsaker
- 2.5 dl köttbuljong
- 1 msk sojasås
- 1 msk sriracha
- 1 vitlökslyftor, krossade
- 0.5 lime saft
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Skär biffarna i tunna strimlor
Värm en wokpanna och bryn strimlorna i 1 msk olja
Täck strimlorna med köttbuljong och låt puttra tills all vätska kokat in i köttet
Smaksätt köttet med soja, sriracha, vitlök och limesaft. Ställ åt sidan så länge.
Tillsätt 1 msk olja i pannan
Häll grönsakerna i pannan och stek dem på hög värme tills de fått färg och mjuknat en aning
Tillsätt det brynta köttet och vänd runt det med grönsakerna i pannan
Smaka av med salt och peppar
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 323 kJ / 77 kcal | 969 kJ / 230 kcal |
Fett | 1.9 g | 5.6 g |
- varav mättat fett | 0.7 g | 2.2 g |
Kolhydrat | 3.3 g | 9.9 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 5.1 g |
Protein | 11 g | 33 g |
Fiber | 1.2 g | 3.6 g |
Salt | 0.8 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.