Enkel grisköttswok

Helppo possuwokki

En simpel, enkel och god. Dessa tre ord beskriver bra denna wok, som innehåller den goda och unika produkten Tunn filé av lantgris!

2

Ingredienser

  • 500 g Snellmans filébiff av lantgris 5 st
  • 1 pkt förpackning färdiga wokgrönsaker
  • 2.5 köttbuljong
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk srirachasås
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • saft av en lime
  • salt och peppar

Enkel grisköttswok — Gör så här

  1. Skär biffarna i tunna strimlor
  2. Värm en wokpanna och bryn strimlorna i 1 msk olja
  3. Täck strimlorna med köttbuljong och låt puttra tills all vätska kokat in i köttet
  4. Smaksätt köttet med soja, sriracha, vitlök och limesaft. Ställ åt sidan så länge.
  5. Tillsätt 1 msk olja i pannan
  6. Häll grönsakerna i pannan och stek dem på hög värme tills de fått färg och mjuknat en aning
  7. Tillsätt det brynta köttet och vänd runt det med grönsakerna i pannan
  8. Smaka av med salt och peppar
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer