Entrecôte på grillen
6
Entrecôte blir härligt gott på grillen. Smaken blir speciellt god om du maserar in grillkrydda på ytan. Med en stekmätare ser du till att köttet inte blir torrt. Entrecôte kan du sen servera med sallad, grillade grönsaker och nypotatis. Från butiken tar du antingen hem entrecôte av nöt, 2 st eller en filé av nöt entrecôte. Bägge funkar!
Ingredienser
Entrecôte
- 1 pkt Snellmans filé av nöt entrecote
- grillkrydda
Entrecote biffar på grillen
- 1 pkt Snellmans entrecoté av nöt, 2 st
- grillkrydda
Instruktioner
Entrecôte
Tag entrecôten i rumsvärme minst en halvtimme innan du tänkt grilla. Massera in kryddor på ytan enligt egen smak och låt dra.
Lägg stekmätaren i köttet, grilla först en vacker yta på köttet och sänk sen temperaturen och vänd med jämna mellanrum tills köttes innertemperatur ligger mellan 55-60 grader.
Tag filéen av grillen och svep in i folie och låt dra sig en stund.
Entrecôte biffar
Tag entrecôten i rumsvärme minst en halvtimme innan du tänkt grilla. Massera in kryddor på yten enligt egen smak och låt dra.
Grilla biffarna på parilan ungefär 2 minuter per sida.
Tag biffarna av grillen och svep in i folie och låt dra sig en stund.