Entrecôte på grillen

Entrecôte grillissä

Entrecôte blir härligt gott på grillen. Smaken blir speciellt god om du maserar in grillkrydda på ytan. Med en stekmätare ser du till att köttet inte blir torrt. Entrecôte kan du sen servera med sallad, grillade grönsaker och nypotatis. Från butiken tar du antingen hem entrecôte av nöt, 2 st eller en filé av nöt entrecôte. Bägge funkar!

6

Ingredienser

Entrecôte
  • 1 pkt Snellmans filé av nöt entrecote
  • grillimaustetta
Entrecote biffar på grillen
  • 1 pkt Snellmans entrecoté av nöt, 2 st
  • grillkrydda

Entrecôte på grillen — Gör så här

Entrecôte
  1. Tag entrecôten i rumsvärme minst en halvtimme innan du tänkt grilla. Massera in kryddor på yten enligt egen smak och låt dra.
  2. Lägg stekmätaren i köttet, grilla först en vacker yta på köttet och sänk sen temperaturen och vänd med jämna mellanrum tills köttes innertemperatur ligger mellan 55-60 grader.
  3. Tag filéen av grillen och svep in i folie och låt dra sig en stund.
Entrecôte biffar
  1. Tag entrecôten i rumsvärme minst en halvtimme innan du tänkt grilla. Massera in kryddor på yten enligt egen smak och låt dra.
  2. Grilla biffarna på parilan ungefär 2 minuter per sida.
  3. Tag biffarna av grillen och svep in i folie och låt dra sig en stund.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer