Floridaschnitzel
4
40min total tid
Medel
Ingredienser
Panerad grisschintzel
- 600 g Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Panering
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
Stekning
- 1 msk smör
- 1 msk olja
Bearnaisesås
- 200 g smör
- 1 msk lök, hackad
- 5 svartpeppar
- 1 tsk torkad dragon
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 3 äggula
- 1 msk strimlad färsk persilja
Instruktioner
Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt.
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet.
Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
Béarnaisesås
Skär det rumsvarma smöret i små tärningar. Mät upp den hackade löken, pepparn, dragonen, ättikan och vattnet i en kastrull. Hetta upp tills blandningen kokar och koka tills dess att hälften av blandningen finns kvar.
Sila buljongen i en rostfri skål och lyft skålen ovanpå en kastrull med kokande vatten (vattenbad). Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills dess att såsen tjocknar.
Tillsätt några tärningar med smör åt gången under ständig omrörning. Lyft bort skålen från kastrullen, när allt smör blandats ner i såsen. Smaka av och tillsätt vid behov en nypa salt. Krydda med persilja eller dragon.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 1589 kJ / 382 kcal | 3972 kJ / 956 kcal |
Fett | 29 g | 72.5 g |
- varav mättat fett | 14.8 g | 37 g |
Kolhydrat | 13.9 g | 34.7 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 4.6 g |
Protein | 16 g | 41 g |
Fiber | 0.7 g | 1.7 g |
Salt | 0.8 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.