Paneroitu porsaanleike
Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa floridanleike heti.
Béarnaisekastike:
Paloittele huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipulisilppu, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.
Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho vesihauteeseen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.
Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen, nosta kulho pois kattilan päältä.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta floridanleike persiljalla tai rakuunalla.