Floridanleike

Floridanleike 1

Floridanleike ei välttämättä ole se tunnetuin leike, mutta sitäkin herkullisempi tämä raikkaan hedelmäinen ruokalaji on. Pohjimmiltaan floridanleike on leivitetty porsaanleike, mutta ne ovatkin ne lisukkeet, jotka tekevät floridanleikkeestä nimenomaan floridanleikkeen. Floridanleike saa nimittäin tarjoiltaessa ylleen on béarnaisekastiketta ja paistettua persikkaa. Herkullinen floridanleike syntyy luonnollisesti suomalaisesta lihasta ja mikä olisikaan parempi vaihtoehto, kuin omilla perhetiloillamme kasvatettu maatiaispossumme, jonka voidaan sanoa olevan maailman suomalaisin possu.

4

Ainekset

PANEROITU PORSAANLEIKE
  • 4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
  • suolaa & pippuria
Leivitys:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
  • voita ja kasvisöljyä
Béarnaisekastike:
  • 200 g voita
  • 1 rkl hienoksi silputtua sipulia
  • 5 mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl vettä
  • 3 keltuaista
  • 1 rkl silputtua tuoretta persiljaa tai 1 tl tuoretta rakuunaa

Floridanleike — Ohje

  1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin
  2. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen
  3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan
  4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita
  5. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa floridanleike heti.
  6. Béarnaisekastike
  7. Paloittele huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipulisilppu, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä
  8. Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho vesihauteeseen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle
  9. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee
  10. Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten
  11. Kun kaikki voi on sekoittunut kastikkeeseen, nosta kulho pois kattilan päältä
  12. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta floridanleike persiljalla tai rakuunalla.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit