Floridaschnitzel
Panerad grisschnitzel med béarnaisesås och stekt persika på. Inte kanske den mest celebra kombinationen, men Floridaschnitzel är helt klart en bubblare med förmågan att överraska.
4
Ingredienser
- Panerad grisschintzel
-
- 4 skivor (á 150 g) gris ytterfilé
- salt, peppar
- Panering:
-
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl skorpmjöl
- Till stekning:
-
- smör och vegetabilisk olja
- Béarnaisesås:
-
- 200 g smör
- 1 msk finhackad lök
- 5 svartpeppar
- 1 tsk torkad dragon
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 0.5 dl vatten
- 3 äggulor
- 1 msk hackad färsk persilja eller 1 tsk färsk dragon
Floridaschnitzel — Gör så här
-
- Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt.
- Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet.
- Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
- Béarnaisesås
-
- Skär det rumsvarma smöret i små tärningar. Mät upp den hackade löken, pepparn, dragonen, ättikan och vattnet i en kastrull. Hetta upp tills blandningen kokar och koka tills dess att hälften av blandningen finns kvar.
- Sila buljongen i en rostfri skål och lyft skålen ovanpå en kastrull med kokande vatten (vattenbad). Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills dess att såsen tjocknar.
- Tillsätt några tärningar med smör åt gången under ständig omrörning. Lyft bort skålen från kastrullen, när allt smör blandats ner i såsen. Smaka av och tillsätt vid behov en nypa salt. Krydda med persilja eller dragon.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare