Floridaschnitzel

Floridanleike 1

Panerad grisschnitzel med béarnaisesås och stekt persika på.

4

Ingredienser

PANERAD GRISSCHNITZEL
  • 4 skivor (á 150 g) gris ytterfilé
  • salt, peppar
Panering:
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl skorpmjöl
Till stekning:
  • smör och vegetabilisk olja
Béarnaisesås:
  • 200 g smör
  • 1 msk finhackad lök
  • 5 svartpeppar
  • 1 tsk torkad dragon
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 1 msk hackad färsk persilja eller 1 tsk färsk dragon

Floridaschnitzel — Gör så här

  1. Placera den 1 ½ cm tjocka skivan av gris ytterfilé i en fryspåse eller mellan två bitar plastfolie
  2. Bulta biffarna varsamt tills de är cirka en halv centimeter tjocka biffar. Schnitzeln ska vara ungefär tre gånger större än normalt
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dem lätt i de vispade äggen och vänd slutligen schnitzeln i skorpmjöl. Låt schnitzlarna torka i en kvart innan du steker dem så att paneringen fastnar på köttet
  4. Hetta upp en skvätt olja och en matsked smör i stekpannan
  5. När oljans yta krusas och fettet blir lite brunt är stekpannan tillräckligt varm. Stek schnitzlarna i cirka två minuter på vardera sidan. Servera genast.
  6. Béarnaisesås
  7. Skär det rumsvarma smöret i små tärningar. Mät upp den hackade löken, pepparn, dragonen, ättikan och vattnet i en kastrull. Hetta upp tills blandningen kokar och koka tills dess att hälften av blandningen finns kvar
  8. Sila buljongen i en rostfri skål och lyft skålen ovanpå en kastrull med kokande vatten (vattenbad)
  9. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills dess att såsen tjocknar
  10. Tillsätt några tärningar med smör åt gången under ständig omrörning
  11. Lyft bort skålen från kastrullen, när allt smör blandats ner i såsen
  12. Smaka av och tillsätt vid behov en nypa salt. Krydda med persilja eller dragon.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept