Fransk nötstek
Du kan använda vår 1 kg kryddade stek eller fråga efter Herr Snellmans nötstek i butikens köttdisk. Hur som helst, gott blir det!
Ingredienser
- 1 kg Herr Snellmans kryddad nötstek
- 3 tomater
- 3 lökar
- 3 vitlöksklyftor
- salt
- vitpeppar
- 50 g smör
- 2 msk socker
- 4 dl kokande vatten
Kålrotsstickor som tilltugg
- 1 stor kålrrot
- olja
- salt
- peppar
Instruktioner
Massera in salt och vitpeppar på ytan av det avtorkade köttet.
Bryn köttet i gryta.
Tag bort köttet ur grytan och sätt det till sidan för en liten stund.
Tillsätt smör och socker i grytan och bryn blandningen, men var försiktig så du inte bränner vid.
Häll i kokande vatten och koka ihop blandningen (akta dig för vattenångan).
Tillsätt tomater och lök.
Låt koka en stund och tillsätt steken i grytan.
Koka på spis i ca 45 min.
När steken är klar, lyft den från grytan för att vila på folie i en halv timme, och gör en sås av skyn.
Sås
Sila skyn och tillsätt grädde.
Låt blandningen koka ihop.
Om du behöver en tjockare sås, avred med maizena.
Kålrotsstickor
Skala kålroten och gör lika stora stickor som för fransk potatis.
Stek i ugnen i 220 °C i ca 20 minuter.