Fransk nötstek

annos

Ingredienser

  • 1 kg kg nötstek, fråga efter Herr Snellmans nötstek i butikens köttdisk
  • 3 tomater
  • 3 lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • vitpeppar
  • 50 g smör
  • 2 rkl socker
  • 4 dl kokande vatten
Kålrotsstickor som tillyugg
  • 1 stor kålrrot
  • olja
  • salt
  • peppar
Tunn innerstek av nöt

Fransk nötstek — Gör så här

  1. Massera in salt och vitpeppar på ytan av det avtorkade köttet.
  2. Bryn köttet i gryta.
  3. Tag bort köttet ur grytan och sätt det till sidan för en liten stund.
  4. Tillsätt smör och socker i grytan och bryn blandningen, men var försiktig så du inte bränner vid.
  5. Häll i kokande vatten och koka ihop blandningen (akta dig för vattenångan).
  6. Tillsätt tomater och lök.
  7. Låt koka en stund och tillsätt steken i grytan.
  8. Koka på spis i ca 45 min.
  9. När steken är klar, lyft den från grytan för att vila på folie i en halv timme, och gör en sås av skyn.
Sås
  1. Sila skyn och tillsätt grädde.
  2. Låt blandningen koka ihop.
  3. Om du behöver en tjockare sås, avred med maizena.
Kålrotsstickor
  1. Skala kålroten och gör lika stora stickor som för fransk potatis.
  2. Stek i ugnen i 220 °C i ca 20 minuter.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept