Fransk nötstek
Du kan använda vår 1 kg kryddade stek eller fråga efter Herr Snellmans nötstek i butikens köttdisk. Hur som helst, gott blir det!
Ingredienser
-
- 1 kg Herr Snellmans kryddad nötstek
- 3 tomater
- 3 lökar
- 3 vitlöksklyftor
- salt
- vitpeppar
- 50 g smör
- 2 msk socker
- 4 dl kokande vatten
- Kålrotsstickor som tilltugg
-
- 1 stor kålrrot
- olja
- salt
- peppar
Fransk nötstek — Gör så här
-
- Massera in salt och vitpeppar på ytan av det avtorkade köttet.
- Bryn köttet i gryta.
- Tag bort köttet ur grytan och sätt det till sidan för en liten stund.
- Tillsätt smör och socker i grytan och bryn blandningen, men var försiktig så du inte bränner vid.
- Häll i kokande vatten och koka ihop blandningen (akta dig för vattenångan).
- Tillsätt tomater och lök.
- Låt koka en stund och tillsätt steken i grytan.
- Koka på spis i ca 45 min.
- När steken är klar, lyft den från grytan för att vila på folie i en halv timme, och gör en sås av skyn.
- Sås
-
- Sila skyn och tillsätt grädde.
- Låt blandningen koka ihop.
- Om du behöver en tjockare sås, avred med maizena.
- Kålrotsstickor
-
- Skala kålroten och gör lika stora stickor som för fransk potatis.
- Stek i ugnen i 220 °C i ca 20 minuter.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare