Ranskalainen naudanpaisti
Tämä mehevä naudan sisäpaisti kruunaa juhlan kuin juhlan. Tässä herkullinen ranskalainen versio, jonka kruunaa makeat lanttutikut. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
-
- 1 kg Herra Snellman naudan maustettu paisti
- 3 tomaattia
- 3 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- suolaa
- valkopippuria
- 50 g voita
- 2 rkl sokeria
- 4 dl kiehuvaa vettä
- Lanttutikut lisukkeksi
-
- 1 iso lanttu
- öljyä
- suolaa
- pippuria
Ranskalainen naudanpaisti — Ohje
-
- Hiero suola ja valkopippuri kuivatun lihan pintaan.
- Ruskista liha padassa.
- Nosta liha hetkeksi pois.
- Lisää voi ja sokeri pataan, ruskista hetki, mutta varo polttamasta.
- Kaada kiehuva vesi päälle ja keitä hetken kasaan (varo vesihöyryä).
- Lisää tomaatit ja sipulit.
- Anna kiehua hetken ja lisää paisti pataan.
- Keitä liedellä noin 45 min.
- Kun paisti on valmis nosta se padasta lepäämään folioon puoleksi tunniksi ja tee sillä aikaa liemestä kastike.
- Kastikeresepti
-
- Siivilöi liemi ja lisää kermaa.
- Anna kiehua hetken kasaan.
- Suurusta tarvittaessa maizenalla.
- Lanttutikkuohje
-
- Kuori lanttu ja tee ranskalaisen kokoisia tikkuja.
- Paista uunissa 220 °C noin 20 min.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä