Frukostpirog med kryddig korv
30min
6
Lätt
Detta recept från Mama Gastro bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
Ingredienser
Frukostpirog med kryddig korv
- 3 bladdegsplattor
- 6 ägg
- 0.5 pkt Snellman All Natural Chorizo grillkorv 230 g
- 100 g körsbärstomat
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Tina degplattorna enligt instruktionerna på förpackningen. Halvera plattorna och kavla ut dem lite
Gör små hål i degen med en gaffel och grädda i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter
Ta ut degbottnarna ur ugnen och platta till vi behov. Knäck ett ägg över varje degbotten, och toppa med ett par korvar och tomater. Smaka av med salt och peppar
Fortsätt steka pirogerna ännu 7 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 120 g | |
---|---|---|
Energi | 864 kJ / 208 kcal | 1037 kJ / 249 kcal |
Fett | 15.4 g | 18.5 g |
- varav mättat fett | 6 g | 7.2 g |
Kolhydrat | 8.4 g | 10 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 1 g |
Protein | 9 g | 11 g |
Fiber | 0.8 g | 0.9 g |
Salt | 0.6 g | 0.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.