Fylld grisbiff och pasta
4
1h tillagningstid + 1h total tid
Lätt
Ingredienser
Fylld grisbiff och pasta
- 850 g Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 0.75 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 0.5 tsk rosmarin
- 150 g ost, ex. gouda eller koskenlaskija
- 0.5 tsk malen muskotnöt
- 4 soltorkad tomat
- 2 dl matlagningsgrädde
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 kruka basilika
Till servering
- 2 pkt färskpasta
Instruktioner
Skär tunna stekar av halva köttbiten, sprid ut köttet och smaksätt med salt, peppar och rosmarin.
Skiva ost, dela soltorkade tomater och fyll hälften av biffarna med fyllningen. Strö över muskotnöt och hela basilikablad. Lägg resten av skivorna på fyllningen, fäst med cocktailpinnar och låt köttet smaksättas i rumstemperatur i 20 minuter.
Stek biffarna i fett i några omgångar. Häll över matgrädde och lägg till salt, peppar och resten av basilikabladen. Låt sjuda på medelhög värme i 15-20 minuter under lock.
Tillred färskpastan enligt anvisningarna. Portionera pastan på tallrikar. Ta bort cocktailpinnarna och dela biffarna med sneda snitt och lägg bredvid pastan. Häll såsen över portionen. Servera tillsammans med en fräsch sallad och njut.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 1051 kJ / 251 kcal | 4204 kJ / 1004 kcal |
Fett | 11.8 g | 47.3 g |
- varav mättat fett | 5.3 g | 21 g |
Kolhydrat | 17.6 g | 70.2 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 4.8 g |
Protein | 17 g | 68 g |
Fiber | 1.5 g | 6 g |
Salt | 0.6 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.