Fyllda bagels
8
20min tillagningstid + 1h 10min total tid
Lätt
Ingredienser
Bagels
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 1.5 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 påse torrjäst
- 3.5 dl varmt vatten
Skinkfyllning
- 3 msk majonnäs
- 2 kokt ägg
- 1 gurka
- 0.5 pkt Snellman Tunn tunn kokt skinka 270 g
Medwurstfyllning
- 3 msk smetana
- 50 g paprikaringar som garnering
- 5 g gräslök
- 70 g Snellman Inhemsk medwurst 220 g
Instruktioner
Bagels
Blanda jästen i varmt vatten, tillsätt socker och en del av mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen tills den lossnar från häderna.
Låt jäsa i en skål tills den är dubbelt så stor. Bred degen och dela den i 8 delar.
Gör degbitarna till bollar och sen till stänger. Slut stängerna till kringlor. Koka upp vatten med en nypa salt.
Koka kringlorna ca en minut per sida, låt rinna av och lyft på en plåt. Strö på sesamförn och grädda i 220 ca 20 minuter.
Skinkfyllning
Grovhacka skinkan, ägget och gurkan. Tillsätt majones och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och Tunn tunn skinka ovanpå.
Medwurstfyllning
Grovhacka paprika, gärslök och medwurst. Tillsätt crème fraiche och blanda. Halvera bageln och sätt några matskedar fyllning på botten, sätt isbergsallad och medwurst ovanpå.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 170 g | |
---|---|---|
Energi | 850 kJ / 203 kcal | 1444 kJ / 345 kcal |
Fett | 8.9 g | 15.1 g |
- varav mättat fett | 2.1 g | 3.5 g |
Kolhydrat | 22.2 g | 37.7 g |
- varav sockerarter | 1.9 g | 3.3 g |
Protein | 8 g | 13 g |
Fiber | 1.5 g | 2.6 g |
Salt | 1.1 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.